Як вирощувати помідори?

Як вирощувати помідори?

Помідори - дуже смачні овочі, виростити які під силу кожному любителю городніх робіт. А якщо немає земельної ділянки, збирати урожай томатів круглий рік можна прямо на балконі міської квартири. Навчитися правильно вирощувати помідори не так важко, як здається, навіть новачок впорається.

Як вирощувати помідори на балконі?

Перш за все, потрібно вибрати відповідний сорт томатів. Не всі види можуть рости в таких умовах. Ідеально для цього підійдуть низькорослі сорти з невеликими плодами. Селекціонери вже давно вивели безліч таких сортів. Вони досягають довжини не більше 40 сантиметрів. Плоди з`являються вагою до 40 грам.

Після покупки насіння необхідно виростити хорошу розсаду. Робити це краще в період з лютого по квітень. Насіння слід замочити на добу в теплій воді і посіяти в ящиках, заповнених землею, попередньо зробивши борозенки і полив водою. Помідори люблять світло і тепло, це стосується і розсади. Якщо освітлення недостатнє, знадобиться додаткове джерело світла у вигляді ламп.

Коли з`являться паростки з двома листочками, можна пересадити їх окремо в пластикові ємності. Поливати потрібно кожен день у міру необхідності. Грунт весь час повинен бути вологим. Сприятлива температура для вирощування помідорів - від +10 до +25 градусів.

У міру зростання розсаді стане тісно в маленьких ємностях, тоді пора пересадити рослини в більші горщики. Коли з`являться пасинки, потрібно їх видалити. Через 2-3 тижні слід проводити підгодівлю добривами. Таким же чином можна виростити помідори на підвіконні, помістивши рослини в самій південній стороні квартири. Догляд буде аналогічним.

Як вирощувати помідори черрі?



Останнім часом великою популярністю користуються помідори черрі. З них роблять смачні салати, заготовки на зиму. Плоди невеликі і дуже смачні, кущ низькорослий. Їх можна успішно вирощувати як у відкритому грунті, так і в домашніх умовах. Вирощувати черрі потрібно так само, як і інші помідори, але є невеликі поради:

  • Черрі сходять швидко, потребують частої поливання і розпушування землі.
  • У кущів можна не видаляти пасинки.
  • Удобрювати потрібно раз на місяць.

Як тільки з`являться плоди, вони почнуть швидко червоніти. Один кущ плодоносить без перерви приблизно півроку. Якщо рослини мають досить довгі стебла, краще поставити біля них кілочки.

Помідори, вирощені власноруч, набагато приємніше вживати в їжу. До того ж хороший урожай дозволить пишатися своїми вміннями.

Цікаву інформацію про те, як вирощувати помідори, можна дізнатися, прочитавши статтю Як виростити помідори.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!