Як вирощувати овочі?

Як вирощувати овочі?

Безсумнівно, домашні овочі не тільки смачніше покупних, але і містять більше вітамінів і корисних речовин. Крім того, овочі не піддаються хімічній обробці.

Наша стаття повідає, як вирощувати овочі.

Вирощування овочів на грядках

Вибір місця і підготовка грунту

Насамперед потрібно визначитися з вибором насіння. Якщо город невеликий, то вибирайте сумісні овочі (картопля, огірки, помідори, капусту, моркву можна садити поруч).

Далі необхідно вибрати місце для посадки овочів. Більшість овочів потребують сонячному світлі.

Наступний крок - підготовка грунту. Для цього потрібно скопати верхній шар землі, а потім удобрити грунт (мінеральними і органічними добривами, деревною золою і т. П.). При цьому необхідно очистити грунт від великих каменів.

Процес посіву або посадки овочів

Далі у вологому грунті робляться невеликі поглиблення для посіву насіння. Вирівнюється шар землі, а зверху стелиться захист (сіно, трава, тирса, листя і т. П.).

Іноді овочівники воліють садити на грядки розсаду. Саджанці овочів можна придбати в магазині або виростити самостійно. Для цього потрібно посадити насіння в невеликі горщики або склянки з підготовленою грунтом, регулярно поливаючи і удобрюючи землю. У дні ємності обов`язково повинні бути отвори для зливу зайвої води. Як тільки паростки досягнуть п`яти сантиметрів, можна пересаджувати рослини у відкритий грунт.

До речі, для вирощування розсади замість горщиків та інших ємностей можна використовувати яєчну шкаралупу. Коли прийде час пересаджувати рослину, то шкаралупу подрібнюють і удобрюють нею землю перед посадкою.

Що стосується часу посадки, то кожен овоч має свій вегетаційний період. На пакетику з насінням є чітка інструкція з яких вказівок і рекомендацій по вирощуванню того чи іншого овоча.

Догляд за грядками



Протягом декількох тижнів потрібен регулярний полив грядок. Для цих цілей краще всього використовувати распилітельную систему.

Коли з`являться перші сходи, потрібно звертати увагу на наявність бур`янів. Їх необхідно видалити і акуратно прополоти город.

Не зайвим буде захистити город від диких птахів і тварин. Для цього потрібно побудувати невелику огорожу.

Вирощування овочів будинку

Цілком реально виростити огірки, помідори і перець на балконі або підвіконні. При цьому пору року не буде відігравати основну роль, так як в домашніх умовах можна забезпечити міні-город світлом і теплом.

Сіяти насіння потрібно також в підготовлений грунт, збагачену мінералами і добривами. Подальший догляд полягатиме в регулярному поливі і підгодівлі ґрунту.

Як тільки розсаді не вистачатиме місця в горщику, необхідно буде пересадити рослину в більш широку ємність.

З правилами вирощування фруктів, овочів і ягід ви можете ознайомитися в розділі Правила вирощування.

розділ Овочі містить статті з порадами по приготуванню різних продуктів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!