» » » Як виростити огірки взимку?

Як виростити огірки взимку?

Як виростити огірки взимку?

Будинки на підвіконні можна успішно вирощувати далеко не всі сорти огірків. Для того щоб отримати урожай огірків зі свого домашнього міні-городу, придбайте якісне насіння тіньовитривалих партенокарпических або самозапильних гібридів, таких як «Зозуля», «Лускунчик», «Квітневий» або «Завзяття».

Друга важлива умова успішного вирощування огірків - наявність в будинку широкого, добре освітленого підвіконня. Для вирощування огірків підходять вікна, що дивляться на південь, захід або, в крайньому випадку, на схід. Вікна, що виходять на північ, для цього не годяться.

Як взимку виростити огірки на підвіконні

  1. Підготуйте грунт для огірків - змішайте одну частину дрібних тирси, дві частини луговий землі, три частини торфу і чотири частини компосту. На відро готової грунту додайте столову ложку сечовини і дві сірникових коробки суперфосфату.
  2. Вирощування огірків починайте з отримання розсади. Наповніть грунтом маленькі ємності об`ємом 0,3-0,5 літра. Це можуть бути спеціальні торф`яні горщики або консервні баночки. У кожну ємність по центру посадіть одне огіркове насіннячко на глибину півсантиметра.
  3. Поставте горщики на піддон, злегка полийте в них землю, накрийте їх плівкою або склом і поставте в тепле місце.
  4. Коли огірки зійдуть, плівку зніміть і виставте розсаду на підвіконня. Щовечора підсвічувати огіркову розсаду лампою денного світла протягом 2-3 годин і раз на кілька днів поливайте її відстояною водою.
  5. Через двадцять п`ять днів після посадки насіння пересадите огіркову розсаду в великі квіткові горщики або інші ємності. Розсаду пересаджують разом з грудкою землі. Кожна рослина садіть в окремий горщик об`ємом не менше восьми літрів.
  6. Виставте горщики на підвіконня, регулярно через день поливайте огірки і щотижня підгодовуйте їх добривами.
  7. Після появи п`ятого справжнього листка верхівку огіркового втечі прищипните.


Статті про вирощування інших овочевих культур шукайте в розділі Правила вирощування.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!