Коли садити ялина?

Коли садити ялина?

Яскраво-зелене деревце їли в будь-який час року буде прикрасою вашого дачної ділянки. Щоб самостійно її виростити, знадобиться багато часу і сил: ялина досить важко приживається. Однак результат праць обов`язково порадує око, до того ж в подальшому доглядати за прижився деревцем зовсім не складно. Ялина абсолютно не вимоглива до місця і грунті.

Дуже важливим питанням у справі вирощування ялинки є час її посадки. Тут потрібно враховувати спосіб посадки - насінням або саджанцями. Тому розглянемо, коли краще садити ялина.

Час посадки ялини

Отже, найбільш швидким способом вирощування цього деревця є посадка саджанцями. Виробляти посадку слід пізньої осені, перед самим настанням заморозків, або ранньою весною, поки нирки дерева ще не розпустяться. Придбайте міцне молоде (2-х років) деревце з великою грудкою землі, що приховує коріння.



Якщо при пересадці ви боїтеся пошкодити кореневу систему дерева, можна спробувати посадити його насінням, проте слід пам`ятати, що такий спосіб зажадає набагато більше часу (пророщування насіння займе від декількох місяців до одного року). Щоб прискорити процес, можна попередньо замочити насіння (пізньої осені або взимку) і тримати їх при температурі 0 ° декілька тижнів. І вже в середині-кінці квітня посадити насіння в горщик або відкритий грунт на невелику глибину - близько 0,5 см. До появи сходів не забувайте підтримувати високу вологість грунту.

Блакитну ялину найкраще розводити саджанцями (так ви зможете переконатися, що її хвоя дійсно блакитного кольору - з насіння може вирости звичайна зелена ялинка) і робити це потрібно навесні, т. К. Осінні посадки часто гинуть.

Детальний опис посадки цього хвойного рослини і догляду за ним ви можете знайти в статті Як вирощувати ялини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!