Як виростити гарбуз?

Як виростити гарбуз?

Зараз багато хто знає, що навіть овочі та фрукти стають все менш корисними, так як їх "присмачують" нітратами, щоб зробити їх блискучими і красивими. Але чи потрібна ця краса, коли в шлунку все перетворитися в одну масу, але якість позначиться на організмі. Тому багато хто намагається купувати дачі, щоб вирощувати власний урожай. Сьогодні ми розповімо, як правильно вирощувати гарбуз, щоб в сезон радіти багатому врожаю.

Правила посадки гарбуза

Поговоримо про важливим моментах посадки цього культурного рослини, коли і як садити гарбуз, як доглядати за паростками. Ми будемо говорити про те, як виростити гарбуз з насіння.

Насіння гарбуза не переносять холоду, в недостатньо обігрітій грунті насіння просто згниють. Тому вибираємо час, коли на глибині загортання насіння (про неї нижче) температура грунту буде не менше 13 градусів. Приблизно можна говорити про останній декаді травня, проте, самі розумієте, це залежить від регіону. Також вибирайте для посадки добре освітлені, відкриті ділянки.

Підготуйте грунт, вона повинна бути досить вологою. Якщо вологи не вистачає, то кожну лунку, перш ніж посадити насіння, залийте 1.5-2 літрами теплої води (близько 50 градусів, не нижче). Насіння садять після вбирання всієї води.

Орієнтовна глибина загортання насіння становить 4-6 сантиметрів. Однак в більш легкі грунту можна садити насіння на глибину 8-10 сантиметрів. Засипте насіння поживною сумішшю.

Дорослі рослини гарбуза досить великі, тому варто заздалегідь подбати про достатню місці. На один кущ відведіть близько одного квадратного метра.



Деякі садівники страхуються від нічних заморозків загущених сіянням насіння на різну глибину. Якщо одні загинуть від заморозків, то більш пізні зможуть вціліти. Якщо виживуть все, то просто зробите проріджування (видалення зайвих паростків) після сходів.

Так як виростити гарбуз вийде тільки при досить високій температурі (не менше 25 градусів на повітрі), прискорити сходи можна за допомогою створення штучних парничків. Просто накрийте лунки плівкою (краю її присипте землею, щоб не полетіла). коли з`являться сходи, треба зробити в плівці індивідуальні надрізи у кожного паростка. Деякі садівники після сходів знімають плівку зовсім, однак робити це можна тільки при наявності теплої погоди.

У нормальних умовах уже через тиждень після посіву з`являються паростки. Після появи двох справжніх листочків необхідно провести проріджування, залишаючи тільки найміцніші рослини.

Полив гарбуза повинен бути рясним, але нечастим. Перший раз полив проводиться через 8-10 днів після посіву насіння у відкритий грунт, далі через 1.5-2 тижні. Потім дивіться по підсихання верхніх шарів субстрату.

Оригінальний спосіб посадки

Ще пару слів про те, як виростити гарбуз незвичайним, але простим способом. Садите в теплиці (наприклад, з огірками), а урожай збирати будете на вулиці.

  • Для цього посадите гарбуз на торці теплиці з південного боку, так, щоб потім було зручно підійти з зовнішньої сторони.
  • В лунки садять проклюнулися насіння гарбуза. Решта догляд, як зазвичай.
  • Коли рослина досягне розмірів 50-60 сантиметрів, надріжте плівку теплиці і направте рослина на вулицю.
  • Такий спосіб дозволяє висаджувати насіння на тиждень раніше. Частина, що залишилася в теплиці коренева система буде живити рослину, а Ви незабаром будете збирати багатий урожай.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!