Коли садити горох?

Коли садити горох?

Зелений горошок обов`язково повинен бути присутнім на дачній ділянці, адже він дуже корисний і простий у вирощуванні.

Давайте розберемося, коли садити горох і яку підготовчу роботу треба виконати, щоб зібрати хороший урожай.

Всьому свій час

Для отримання раннього врожаю можна садити горох вже в квітні, коли грунт відтане (в південних регіонах Росії - в середині квітня, в середній смузі краще дочекатися кінця квітня, а в північних регіонах - початку травня). Це час добре підходить для посадки, адже земля вже потихеньку прогрівається сонцем і в той же час вона досить зволожена. Горох росте вже при 4 ° С, і навіть якщо вночі будуть невеликі заморозки, сходи все одно вийдуть. Однак майте на увазі, що якщо грунт ще надто вологий (наприклад, якщо сніг зійшов недавно), горох садити ще рано - насіння можуть загнити від надлишку вологи та нестачі повітря в грунті.

Якщо ви хочете зібрати максимальний урожай, можна садити горох кілька разів: з кінця квітня до половини червня і в кінці липня - початку серпня. Перш за все треба буде посадити ранні сорти, через пару тижнів - середньостиглі, потім - пізні, а в останньому триместрі літа - скоростиглі сорти.

як садити



Для вирощування горошку краще підібрати сонячне місце. Перед посадкою треба обов`язково провести обробку грунту: перекопати її, розпушити і удобрити. Зробіть борозни шириною 20-25 см (між борознами відстань має становити приблизно 45-50 см). Добре, якщо до цього на грядці росли помідори, огірки, капуста, картопля, гарбуз. Попередньо протруєне насіння треба укласти в грунт на 4-6 см в глибину і на відстані 5 см один від одного, розрівняти, ущільнити землю і добре полити. Через тиждень-два можна очікувати сходи.

Сподіваємося, у вас вийде зібрати багатий урожай!

Про терміни посіву інших культур читайте в статті Коли що сіяти.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!