Коли сіяти баклажани?

Коли сіяти баклажани?

Баклажани є найбільш теплолюбними з пасльонових культур. Дозрівають вони досить пізно. Важливо правильно вибрати час посіву: в Нечорнозем`я баклажани слід висаджувати в розсаду ще в лютому, щоб до травня вони були готові до перенесення в теплицю.

Клімат північно-західних і північних регіонів дозволяє висаджувати баклажани в теплицю тільки до кінця травня, адже саме в цей час припиняється період сильних заморозків. У південних регіонах паростки можна висаджувати ще в кінці квітня. На Далекому Сході, а також в Приморському краї баклажани висаджують на початку літа.

вибір сорту

Гібриди і сорти слід підбирати відповідно до типу теплиці і тривалістю вегетаційного періоду.

  • Для парників, а також відкритого грунту підходять ранні скоростиглі плоди, які характеризуються компактним кущем;
  • весняні обігріваються теплиці засаджують середньорослі гібридними рослинами;
  • зимові теплиці призначені для більш пізніх сортів, що відрізняються великими плодами.

Посів баклажан і їх висадка в грунт

Розглянемо, як сіяти баклажани на розсаду. Насіння на розсаду висаджують за 60 днів до того, як вони будуть висаджені на постійне місце. Робити це краще в лютому або березні, під час росту місяця. Рослинникам було давно помічено, що найкращий урожай можна зібрати, якщо висаджується розсада досягає 70-ти або 80-ти денного віку.



Виростити баклажани в кліматі середньої смуги Росії досить важко. Це теплолюбна рослина може бути висаджено в теплицю тільки 25-30 травня, а під плівку - приблизно 5-10 червня. Пересаджувати рослини можна тільки тоді, коли висота їх стебла досягла 20 см, а сам паросток має не менше 6 аркушів.

Згідно з народними прикметами цвітіння червоної горобини означає повне припинення заморозків. Саме ця пора є найбільш придатною для висадки баклажанів в грунт. На відкриті ділянки ці рослини можуть бути переміщені тільки до кінця червня. На момент посадки молоде рослина має мати від 8 до 12 листків. Важливо, щоб грунт був прогрітий до 20 градусів.

Тепер ви знаєте, коли сіяти баклажани, пересаджувати їх в теплицю або відкритий грунт, щоб отримати хороший урожай. Можливо, вам також буде корисна інформація зі статті Чим корисні баклажани.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!