Як висаджувати розсаду?

Як висаджувати розсаду?

Питання про те, як, і коли висаджувати розсаду, хвилює будь-якого дачника, особливо перед початком сезону. Тому, розглянемо відповідь на дане питання на прикладі основних сільськогосподарських культур.

Як висаджувати розсаду помідорів

Початок або середина травня - найкращий час для висаджування розсади томатів. Перш ніж починати висадку розсади в грунт, рослина потрібно рясно полити. Для пересаджування підійде розсада з висотою стебла приблизно 20 см. Листя повинні мати темно-зелений колір. Помідори люблять тепло і достатня кількість сонячного світла. Грядку, на яку будуть висаджувати розсаду, потрібно ретельно підготувати, тобто скопати, додати добрива, бажано природного походження.

Для висаджування розсади в грунті викопують поглиблення, глибиною до 30 см. Ямки також можна засипати перепрілим гноєм. Добре зволожите лунку для розсади. В ямці, рослина слід присипати на такій висоті, щоб перший листочок відразу опинився над рівнем грунту. У міру зростання розсади, потрібно підготувати кілочки з висотою півтора метра. Стебла потрібно підв`язати до кілочків вільно і ніжно, щоб не завдати шкоди самому рослині. Помідори потрібно постійно поливати, вносячи добрива, наприклад, курячий послід. Для поливання помідорів найкраще використовувати вже відстояну воду. Як природного добрива беруть: 1 кг гною корови на 10 літрів води або ж 1 кг курячого посліду, тільки вже на 20 літрів води. При поливі слід зволожувати грунт у самого кореневища, при цьому, не торкаючись до стебел.

Як висаджувати розсаду перцю



Коли рослини досягли висоти 25-30 см, і вони мають 8-12 листочків, і у них формуються бутончики квіток - це значить, що розсаду пора висаджувати. На момент висадки, земля вже має прогрітися до 17 ° С, а повітря до 19 ° С. Перед посадкою в грунт, розсаду обов`язково потрібно загартувати, винести на день на вулицю (балкон) або ж поставити в теплицю. Також перед висадкою рослини повинні бути рясно политі, щоб кому землі досить легко діставався і не розпався при виїмці.

Перці, найкраще розсаджувати квадратно-гніздовим способом: 45-50 см одна від одної, і 55-60 см між рядами. Рослини потрібно поглиблювати до першої пари листів і відразу ж підв`язати. Після посадки полити перці розчином гумату або розчином коров`яку. Під кожну рослину близько одного літра. Грядку, рекомендується, закрити лутрасилом, який повинен пролежати до середини червня. Таке укриття створить сприятливі умови для перцю в будь-яку погоду.

Як висаджувати розсаду капусти

Відповідь на питання, коли висаджувати розсаду капусти, дуже проста і однозначна - в першій половині травня, коли температура повітря досягає + 13 ° С розсаду цвітної капусти вже можна висаджувати в грунт. Для неї бажано виділити ділянку, який добре освітлюється. Потім ділянку потрібно розмітити дворядкового стрічкою за схемою: 35х35x45 см, між стрічками 60-70 см. У кожну лунку потрібно внести столову ложку золи, півлітрову банку перегною і трошки мінерального добрива. Розсаду потрібно заглибити в грунт до першого листочка. Землю біля рослини обжимають і поливають по колу від периферії до середини. На наступний ранок потрібно ще раз полити розсаду. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!