Як садити огірки?

Як садити огірки?

Весна - пора гарячої роботи на присадибній ділянці. Потрібно встигнути посадити і томати, і огірки, і зелень. І треба постаратися зробити це так, щоб урожай був багатим і якісним. У цій статті ми постаралися описати всі найважливіші аспекти щодо посадки огірків, щоб ви дізналися, як садити огірки. Також радимо подивитися статтю - «Коли садити огірки?».

насіння

Для початку нам потрібно відібрати найкращі насіння для посадки. Цю процедуру потрібно робити заздалегідь, щоб встигнути прогріти їх у батареї з метою збільшення числа жіночих квіток. Цю процедуру потрібно проводити приблизно за 1-2 місяці до посадки. Особливо актуальна ця процедура, якщо ви використовуєте насіння минулого врожаю.

Якщо ж ви вирішили використовувати насіння, придбані в магазині, то у вас буде менше клопоту, так як вони вже оброблені спеціальними розчинами, які запобігають ряд захворювань. Так що, вам залишиться лише потримати їх 20 хвилин в дуже слабкому розчині марганцівки, потім промити і висушити. Ще насіння можна загартувати. Робиться це в такий спосіб: потрібно взяти набряклі, але ще не пустили паростки насіння, загорнути у вологу ганчірку і покласти в холодильник, встановивши там температуру в мінус 1-2 градуси. Там їх потрібно тримати пару днів, після чого дістати і відразу посіяти в горщики. Підготовкою грунту для горщиків потрібно також займатися заздалегідь. Приблизно, за 2 тижні до посадки. Ось кілька найбільш вдалих ґрунтових сумішей:

  • Городня земля (2 ч.) + Тирса (1 ч.) + Перегній (2 ч.)
  • Перегній (3 ч.) + Городня земля (1ч.)
  • Городня земля (1 ч.) + Перегній (1 ч.)


Не забувайте додавати до будь-якої з цих сумішей мінеральні добрива і трохи золи. Так як ці рослини не дуже добре витримують пересадку, огірки правильно садити в окремі стаканчики або горщики. Висаджують їх зазвичай в кожен горщик по 2 насіння. Глибина посадки близько 1,5 см. Відразу після висадки, їх потрібно полити, і накрити горщики плівкою. У приміщенні потрібно підтримувати температуру близько 28 градусів до того моменту як з`являться сходи, після чого її обов`язково потрібно знизити на тиждень до 17 градусів вдень і 14 вночі для того, щоб не сталося витягнення подсемядольного коліна. Після того як пройде тиждень, температуру варто підвищити до 21 градуса вдень і 14 вночі.



Після того як з`явилися сходи, потрібно видалити більш слабке рослина, щоб воно не заважало сильнішого. Для того щоб розсади точно вистачило на весь відведений ділянку, потрібно садити насіння на 15-20% більше ніж потрібно. Поливати розсаду слід тільки водою, температура якої близько 26 градусів. Через 2 тижні після того як з`явилися сходи можна зробити першу підгодівлю. Для підгодівлі використовуйте або коров`як (1: 8) або пташиний послід (1:10) або мінеральні добрива (1 ст. Л на 10 л. Води). Другу підгодівлю роблять приблизно за добу до висадки.

розсада

Тепер розберемо наступний етап: як садити огірки в теплиці. Намагайтеся не перерости розсаду. Найбільш оптимальним терміном для висадки вважається 30 днів. Не забудьте вчасно підготувати теплицю до висадки. Грунт повинен бути досить вологим і багатим поживними речовинами. Висадку розсади слід проводити в похмурий день. Якщо ж такої можливості немає, то це можна зробити і в другій половині сонячного дня. Прослідкуйте за температурою повітря і грунту в теплиці. Грунт повинен бути прогрітий мінімум на 16 градусів, а повітря не менше ніж на 18.

Висаджувати розсаду потрібно в лунки, розмір яких приблизно дорівнює розміру горщика, попередньо политих розчином марганцівки. Обережно переносите кожну рослину в лунку, встановіть його вертикально і присипте землею так, щоб не закрити подсемядольное коліно. В іншому випадку розсада захворіє прикореневій гниллю. Відразу після посадки потрібно полити розсаду. Повітря в теплиці повинен бути зволоженим, що буде позитивно впливати на приживлюваність рослин.

Через 2-3 дні після висадки розсади її потрібно підв`язати. Для цього необхідно натягнути 2 ряди дроту на висоті 2 метри і на відстані близько 20 см один від одного. Поряд з кожною рослиною вбийте невеликий кілочок, до якого буде прив`язаний шпагат. Тепер залишилося тільки обмотати кожну рослину навколо шпагату, а його другий кінець прив`язати до дроту. У міру зростання огірка продовжуйте обмотувати його навколо шпагату і видаляйте вусики, адже в іншому випадку вони можуть пошкодити листя. Тепер ви знаєте, як правильно садити огірки, і застосувавши всі вище зазначені поради на практиці, результати приємно вас здивують, і викличуть заздрість у сусідів по дачі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!