Як сіяти петунію?

Як сіяти петунію?

Якщо ви хочете виростити здорову і красиву петунію у себе в саду, вам слід знати про вирощування петунії все, починаючи з того, коли і як сіяти петунію на розсаду.

посадка петунії

На зростання від насіння до квітки петунії потрібно від двох з половиною до трьох місяців, тому сіяти петунію на розсаду потрібно вже в лютому-березні. Для розсади найбільше підійде пластиковий контейнер з кришкою.

Петунія зростає на різних грунтових сумішах, тільки не висаджуйте її в лужну і дуже кислий грунт. Якщо у вас немає іншого грунту крім кислого, додайте в нього вапно. Грунт повинен бути пухким і добре утримувати вологу. Насіння слід укладати на вологий грунт маленькими купками (насіння петунії менше макового насіння) і ні в якому разі не закопувати їх. Чим рідше ви розташуйте насіння на саджанці, тим менше вони будуть заважати один одному при зростанні. Розкладені саджанці потрібно скропити водою і накрити кришкою. Якщо ви сієте розсаду у відкритий посуд, закрийте її плівкою або склом, щоб створити необхідний рівень вологості.

Пророщування петунії: поради

Щоб до закінчення весняних заморозків, коли прийде час пересаджувати ваші саджанці в грунт, вони були здорові і готові до пересадки, їх потрібно буде правильно проростити.

Для початку поставте контейнер з насінням поруч з батареєю: петунії потрібні тепло і висока вологість для зростання. Можна поставити і на батарею, але тільки підклавши згорнутий рушник. Від занадто високої температури насіння можуть загинути.



Регулярно перевіряйте вашу розсаду. У перший тиждень обприскуйте її один або два рази кожен день. Буде непогано, якщо воду для зрошення ви будете злегка фарбувати марганцівкою. Через тиждень після появи проростків пора починати підживлення.

Спочатку краще використовувати позакореневе підживлення - обприскувати сіянці розчинними у воді мінеральних добривами. Застосовувати добрива коштує не більше трьох разів (тобто раз в три тижні). Якщо паростки витягуються занадто швидко, можливо, їм не вистачає сонячного світла. Це потрібно виправити. Також слід утриматися від застосування азотистих добрив.

Постійно підтримуйте вологість в контейнері на належному рівні, але не перестарайтеся. Якщо сіянці захворіють від зайвої вологи, зволожувати грунт можна буде тільки по стінках контейнера, щоб не лити воду на розсаду.

Коли на стеблинках з`являться перші один-два аркуші, їх потрібно буде розсадити по окремих контейнерів з діаметром лунки 6-8 см., Полити і накрити папером. Після пари днів такої перетримки розсада буде готова до висадки у відкритий грунт, якщо дозволятиме погода.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!