Як вирощувати петунію?

Як вирощувати петунію?
Як вирощувати петунію?

Сьогодні, дорогий читачу, наша стаття відповість на питання про те, як вирощувати петунію. Рослини в будинку покликані не тільки поліпшити склад повітря в приміщенні, а й подарувати своїм господарям почуття спокою і єднання з природою. Давайте більше дізнаємося про те, що може подарувати нам петунія. Отже:

Вирощуємо петунії

Великі і яскраві квіти петунії зробили дану рослину улюбленицею всіх квітникарів. Рослину вирощують, як правило, в домашніх умовах на балконах або на відкритому повітрі. У природі ця рослина можна зустріти переважно в країнах Південної Америки.

Як виростити петунію з насіння?

Перш за все, необхідно розібратися з тим, як ця рослина посадити. Все залежить, в даному випадку, від вашого бажання. Якщо ви хочете, щоб квіти зацвіли на початку-середині травня, тоді необхідно посадити насіння десь в середині березня. Можна посадити і раніше.

Як грунту для петунії слід використовувати такий склад. 2 частини перепрілого перегною, 2 частини листової або дернової землі, 2 частини верхового торфу і 1 частина піску. Також слід додати вапно, якщо вийшла грунт надто окислена. Всі ці компоненти необхідно ретельно перемішати. Просійте грунт через велике сито, потім через дрібне. Великий відсів повинен бути розташований в нижній частині горщика. На дно краще також додати шар дробленого керамзиту. Залишки з дрібного сита заповнять верхню третину горщика. Всю цю грунт необхідно просочити водою. По поверхні розсипте насіння петунії і полийте з розпилювача.

Найкраще прикрити насіння шаром грунту, але не більше 1-2 мм. Горщик слід прикрити папером або склом і зберігати при температурі 20-23 градуси.



Одне з найважливіших умов того, як правильно виростити петунію зводиться до наступного. Перші 2 тижні необхідно обприскувати насіння водою з вмістом перманганату калію один або два рази на добу. Після цього поливайте рослину рідше. Якщо необхідно, то можна збільшити полив чистою водою без домішок.

Нарешті з`являються сходи! Через тиждень після цієї події необхідно починати позакореневе підживлення. Для цього досить обприскувати рослина мінеральними добривами. Якщо ви бачите, що зростання повільний, тоді можна використовувати стимулятори росту. Будьте уважні і не захоплюйтеся цим. Протягом всього цвітіння користуватися стимуляторами можна тільки 2-3 рази.

Найголовніший ворог петунії - це надмірна вологість. В таких умовах сіянці рослини, як правило, хворіють. У разі негативного результату слід припинити рясний полив рослини. Слід обприскувати водою грунт уздовж стінок ящика. Намагайтеся, щоб якомога менше вологи потрапляло на рослину. Вогнища захворювання можна присипати дрібним піском або деревною золою. Це потрібно знати, щоб зрозуміти, як правильно виростити розсаду петунії.

Після появи перших справжніх листів, слід розсадити сіянці в різні місця. Це можуть бути пластикові горщики. Склад грунту залишається незмінним. Розсаджені рослини слід накрити папером або лутрасилом. Висадка петунії у відкритий грунт в середній смузі Росії можлива тільки в другій половині травня. Ось, як виростити розсаду петунії.

Трохи згадаємо про те, яке освітлення вимагає петунія. Ця рослина любить відкриті сонячні місця. Також слід врахувати і сорт вашого рослини. Великі петунії люблять більше тепла, ніж дрібні. Якщо ж за вікном встановилася погана, сира погода, то петунія перестає рости. Також, перевагою рослини є його стійкість до посухи. Без проблем переносить сильний полив грунту, однак, також страждає від застояної води. Пам`ятайте про те, що багато в догляді за рослиною буде визначати його вид. Крупноквіткові петунії більш примхливі, ніж їх більш дрібні побратими.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!