Як прищипувати петунії?

Як прищипувати петунії?
Як прищипувати петунії?

Петунії - неймовірно барвисті квіти, які вже давно підкорили серця досвідчених квітникарів і просто любителів. Ці квіти здатні прикрасити будь-яку ділянку і створити дивовижну кольорову композицію. Однак вони досить крихкі і вимагають за собою певного догляду. Пропонуємо дізнатися, як прищеплювати петунії і для чого це необхідно робити.

Прищипувати рослина потрібно для того, щоб можна було отримати пишні красиві кущі. Однак робити це необхідно, дотримуючись певних правил.

Як прищипувати петунію

  1. Перед початком роботи переконайтеся, що рослина початок активно рости вгору і витягнулося на 3 - 5 листочків.
  2. Відрахуйте відросло 3 - 5 листочків і акуратно отщіпніте пальцями верхній втечу. Ця процедура на деякий час відкладе цвітіння і дозволить рослині пустити нові відростки і зміцнитися вшир.
  3. Відростки, які ви отщіпнулі, не варто викидати, їх можна помістити в воду: через деякий час ви отримаєте нові паростки з корінцями. Їх потрібно спочатку посадити в невеликі горщики, видаливши всі листочки, крім двох верхніх.
  4. Повторне прищипивание робиться приблизно через 25 - 35 днів після першого. Якщо за цей час кущ досить зміцнів і розрісся, то можна вкоротити деякі бічні стебла.

важливі моменти

  • Прищіпку слід робити своєчасно, відразу після того, як висаджені вами в теплий грунт рослина зміцніло і зміцнилося на новому місці.
  • Для прищипування не потрібно користуватися спеціальними пристосуваннями, це можна зробити просто руками.
  • Щоб рослина добре росло, потрібно знати, які кошти для цього необхідні (читайте статтю Чим підгодовувати петунію).


Варто зазначити, що тільки прищипування для цих квітів недостатньо. Для збереження декоративності і краси куща потрібно постійно стежити за його квітами. Висохлі пелюстки і суцвіття з коробочками обов`язково видаляють, так як вони значно псують зовнішній вигляд рослини і тягнуть на себе додаткові життєві сили. Ці прості заходи сприяють швидкому утворенню та росту нових більших бутонів квітів.

Більш докладно про правильний догляд і особливості рослини ви дізнаєтеся зі статті Як вирощувати петунію.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!