» » » Як доглядати за бамбуком?

Як доглядати за бамбуком?

Як доглядати за бамбуком?

Сьогодні ми поговоримо про такому екзотичному рослині як бамбук. Його не так часто можна зустріти в звичайних квартирах, проте марно. Ця рослина відмінно доповнить інтер`єр, додасть пікантності та наповнить атмосферу будинку теплою екзотикою. Важливо лише знати, як доглядати за домашнім бамбуком правильно, щоб насолоджуватися красою здорового рослини.

Догляд за бамбуком

Бамбук в цілому є більш-менш невибагливим і витривалим рослиною, однак не варто розслаблятися. Як і всі інші рослини, певного догляду він все-таки вимагає. А починаємо ми, звичайно, з посадки.

Садимо бамбук: важливі моменти

  1. Якщо ви тільки збираєтеся завести у себе вдома бамбук, варто чітко визначитися з місцем його проживання. 
  2. Для бамбука дуже важливе освітлення, забезпечте достатню кількість сонця, вибравши найбільш освітлену сонцем кімнату.
  3. Підберіть просторий горщик для Вашого рослини.
  4. Забезпечте Вашого улюбленця якісної грунтом, це повинна бути пухка, важка живильний ґрунт. Добре підійдуть торф, перегній і дернова земля.
  5. Приміщення, де буде жити рослина обов`язково має бути вологим. Для підвищення вологості повітря, досить розпорошувати пульверизатором просту чисту воду по всій кімнаті.

розмноження бамбука

Бамбук в процесі пересадки може бути розмножений діленням куща і подальшим заращіваніе молодих рослин в добре зволоженому грунті. Далі варто дотримуватися всі зазначені вище правила.



Кімнатні горшкові бамбуки пересаджують навесні ежегодно- діжкові близько одного разу на 2-3 роки.

Також Ви можете варіювати форму бамбука. Так, обрізавши його верхівку, Ви досягнете того, що бамбук перестане рости в висоту і буде обростати листям. Якщо ж Ви бажаєте бачити бамбукове деревце, то просто зрізайте бічні гілки і листя, вони перестануть рости, а у бамбука всі сили підуть у ріст в висоту. Вільний зростання дозволить отримати дуже щільну стінку - огорожа. 

Правила догляду

Поговоримо ще про деякі моменти, як доглядати за бамбуком.

  • Хочеться сказати, що цвіте бамбук досить рідко, чекайте того, що у Вас буде просто зелене деревце, на подобу трави. Однак тут швидше варто радіти, так як суцвіття бамбука не так вже й прекрасні, а після цвітіння рослина і зовсім гине.
  • Щоб Ваше рослина росло правильно, головне, забезпечити необхідну кількість тепла, вологи і світла. Ця рослина переважно тропічне, а тому вважає за краще теплий клімат і регулярний рясний полив. Про достатності поливу Ви можете спостерігати за грунті і самому рослині. Ну, з грунтом все ясно, вона повинна бути вологою. Що стосується рослини, то скорочення його листя будуть Вам підказкою про нестачу вологості грунту і повітря, навпаки, отвисшие листя повідомляють про надлишок води. Обов`язково звертайте увагу на сигнали, що подаються Вашим улюбленцем. Особливо це важливо в разі молодих рослин, в період їх інтенсивного росту.
  • Взимку температура повітря в приміщенні з бамбуком може варіюватися від 11 до 16 градусів за Цельсієм. Також зима - це, так званий, період спокою. Полив в цей час повинен бути не таким інтенсивним як влітку. В цілому, знову ж покладайтеся на практичну перевірку стану грунту і рослини.
  • Що стосується підгодівлі, то для бамбука корисними будуть калій, фосфор, азот. Однак не варто удобрювати рослина відразу після посадки, робити це варто тільки через рік, тому що швидше за все підгодівля вже була в магазині або розпліднику, де Ви придбали бамбук. Власне, там Ви і можете дізнатися, як доглядати за бамбуком: чим краще годувати Ваш вид бамбука, в яких пропорціях і скільки разів.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!