» » » Замиокулькас: як доглядати?

Замиокулькас: як доглядати?

Замиокулькас: як доглядати?

Замиокулькас є невибагливою рослиною. Дотримуючись правильний догляд в домашніх умовах, заміокулькас буде радувати вас своїм здоровим квітучим виглядом. Догляд за цією рослиною включає в себе: дотримання температурного режиму і норм поливу, а також правильного висвітлення і внесення добрив.

Температура і освітлення

Для вирощування заміокулькаса нормальною температурою є +20 С. У зимовий час допускається утримувати рослина при температурі +16 С. Головне пам`ятати, що вже при температурі +12 С замиокулькас може почати хворіти і навіть загинути. Ця рослина віддає перевагу добре освітлені приміщення. У літню пору року можна виставляти замиокулькас на відкритий простір, а взимку краще поставити його ближче до вікон, розташованим з південного боку. Але не слід занадто різко після зими виставляти його на сонці, адже це може його обпалити.

полив

Дуже важливо знати, як поливати заміокулькас. Для нього є оптимальним помірний полив. Причому влітку рослину необхідно поливати трохи рясніше, а взимку полив слід проводити тільки після повного висихання грунту. Оскільки замиокулькас воліє сухий мікроклімат, то обприскувати його необов`язково. Ідеальним варіантом для розвитку і росту рослини в квартирі є пересушене радіаторами опалення повітря. Тому взимку буде краще його розташувати на підвіконні над батареєю.

Добриво і підгодівля



Необхідно протягом усього весняного та літнього періодів підгодовувати замиокулькас. Як доглядати за рослиною в цей період часу? Потрібно відзначити, що заміокулькас швидко витрачає накопичені запаси поживних речовин. Для його підживлення добре підходять добрива для кактусів і готові субстрати, які можна легко знайти в спеціалізованих магазинах. Підживлення слід проводити ретельно розрахованими порціями один раз на місяць. Пам`ятайте, що зайве добриво рослини може привести до його загибелі. Розчин з підгодівлею необхідно акуратно підливати в вазон, щоб він не потрапив на листя рослини.

Грунт і пересадка

Щороку з настанням весняного періоду рослині потрібно більш ретельний догляд. Квітка замиокулькас необхідно пересадити. Грунт для пересадки слід складати таким чином: змішати в рівних частинах торф, річковий пісок і чорнозем. У горщику обов`язково повинен бути влаштований дренаж. Як дренаж можна використовувати керамзит, дрібні камінчики або ж просто пісок. Слід зазначити, що старі рослини можна пересаджувати і рідше - один раз в два роки.

розмноження

Знайти у вільному продажу насіння заміокулькаса неможливо, тому його розмноження проводиться вегетативним способом - висаджуванням листа. Крім цього, може застосовуватися і спосіб поділу куща. Він є найбільш простим і полягає в наступному. Рослина необхідно дістати з горщика, потім розділити кореневище, яке в подальшому підсушується і висаджується в нові ємності, відповідні обсягом кореневища. Що стосується вегетативного способу, то він має на увазі використання «складного листа», а саме листа заміокулькаса, з прикріпленою до нього ниркою. Звичайно, можна висаджувати і одиничний лист, проте в такому випадку процес пророщування може тривати дуже довго - до півроку. Незалежно від того, який спосіб ви оберете, необхідно буде протягом кількох днів підсушити лист. Тільки після цього можна буде висаджувати його в обов`язково прогріту грунт. Складний лист слід висаджувати в звичайну грунт, яка підходить для пересадки для заміокулькаса. Лист без нирки потрібно садити в легкий піщаний грунт, накрити пакетом або банкою, але при цьому не варто забувати періодично провітрювати рослина. Потрібно зауважити, що складний лист вкорінюється значно швидше, приблизно вже через 50 днів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!