Як цвіте замиокулькас?

Як цвіте замиокулькас?

Замиокулькас - декоративно-листяна рослина, яка володіє глянсовим листям темно і світло зеленого кольору. Радує своїм цвітінням воно досить рідко - 1 раз в декілька років.

цвітіння заміокулькаса

Досить багатьох розчаровує те, як цвіте замиокулькас, оскільки замість ароматного і барвистого бутона, у такої рослини присутні тільки ароїдні суцвіття, які знаходяться в качані невеликого розміру. При цьому в ньому квітки різної статі знаходяться окремо. Так, знизу качана присутні тільки жіночі суцвіття, а зверху - виключно чоловічі, а між ними знаходиться смуга стерильних квіток. В результаті самозапилення такого рослини неможливо. Сам початок заміокулькаса з суцвіттями, якщо подивитися на фото, має блідо-жовтим кольором. Зовні він закритий невеликим листком, який називають покривалом. Він має довжину в 5-8 см і світло-зелене забарвлення. Примітно, що в природі качани заміокулькаса, після запліднення, приносять коричневі ягоди, в яких містяться насіння. Тоді як в домашніх умовах вони не визрівають.

Догляд за заміокулькаса

Щоб кімнатна квітка заміокулькас радував вас якомога частіше своїм цвітінням, необхідно правильно за ним доглядати і забезпечити йому оптимальні умови. В першу чергу необхідно помістити горщик з ним на південне або східне вікно.

Обов`язково такі кімнатні рослини повинні регулярно поливатися влітку, а взимку - після висихання грунту. Проводьте підгодівлі навесні і влітку. Робити їх можна за допомогою готових добрив і субстратів для кактусів. Важливо дотримуватися дозування, зазначену на упаковці, так як зайва підгодівля може привести до загибелі рослини.

Додаткові поради на цю тему ви можете знайти в нашій іншій статті: Замиокулькас: як доглядати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!