Як цвіте каланхое?

Як цвіте каланхое?

Каланхое - популярне кімнатна рослина, яка не відрізняється примхливістю в догляді. Цвісти воно починає, як правило, пізньою весною. При цьому такий процес завжди займає тривалий час. Цвіте каланхое завжди рясно. Його бутони представлені багатоквітковими зонтиковидних суцвіттями, забарвлення яких може бути найрізноманітнішою: жовтого, червоного, білого і ніжно-рожевого.

Як змусити зацвісти каланхое

Якщо каланхое протягом тривалого часу не цвіте, то необхідно виконати наступне:

  • Видаліть старі квітконоси. Потім дочекаєтеся, коли підуть пагони. Після чого отщіпніте у кожного по парі верхніх листів.
  • Дочекайтеся, коли з пазух листя з`являться нові пагони. На них отщіпніте по 3 пари листів, а потім залиште рослину на південному вікні. Вже незабаром замість листя на пагонах почнуть з`являтися квітконоси.

Поряд з цим потрібно забезпечити цій рослині належний догляд. Він обов`язково передбачає підгодівлю. Детальніше про неї розказано в статті - Як доглядати за каланхое. Також рекомендується ознайомитися з причинами, за якими у такої рослини можуть не утворюватися квітконоси. Вони перераховані в статті - Чому не цвіте каланхое.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!