Чому не цвіте каланхое?

Чому не цвіте каланхое?

Каланхое (або каланхое), родом - з тропіків. Це багаторічна трав`яниста рослина або напівчагарник, в природі його можна зустріти в Австралії, Африці, Америці, в Південно-Східній Азії, на острові Мадагаскар і островах Нової Гвінеї.

Каланхое - суккулент, тобто накопичує вологу в листках і стеблах, тому може пережити посуху і перепади температур, властиві пустелях і напівпустель.

І тому ж - прекрасно відчуває себе в сухому повітрі наших квартир. Видів каланхое - близько двох сотень, і майже всі, що використовуються як декоративні, цвітуть яскраво-червоними, білими, жовтими, рожевими або пурпуровими суцвіттями.

Якщо правильно доглядати за рослиною, цвісти воно буде довго і рясно.

Звичайно, каланхое досить невибагливо, якщо ми забули його полити або внести добриво - в`янути і сохнути воно точно не буде. Але кілька правил потрібно дотримуватися, якщо хочемо, щоб воно добре росло і радувало нас яскравими квітами.

Чому не цвіте каланхое

Порушений режим освітлення

Каланхое - родом з тропіків, а там світловий день цілий рік - 12 годин. Чи не 5-6, як у нас взимку, і не всі 16 - як влітку. Тому, навесні переставляємо рослина на підвіконня вікна, що виходить на захід або схід. І тримаємо там до осені. З осені до весни - на південній стороні. Взимку бажано висвітлювати рослина додатково.



Запам`ятовуємо: щоб каланхое цвіло, навесні і влітку скорочуємо йому світловий день до 12 годин. Але ці 12 годин освітлення повинно бути хорошим, інакше квітки будуть невеликими і неяскравими.

Взимку - висвітлюємо додатково, вранці і ввечері, доводячи світловий день рослини до тих же 12 годин.

Порушений температурний режим

Перепади температур рослина переносить нормально, від 10 градусів взимку до 28 - влітку. Але оптимальною температурою вважається 16-18 градусів.



Чому не цвіте каланхое? Справа в тому, що квіткові бутони закладаються у нього восени і взимку, і якщо у нас в квартирі опалення на максимумі, висока температура може цьому перешкодити.

Запам`ятовуємо: потрібно переставити каланхое в прохолодне місце, на засклену лоджію, наприклад, де буде не більше ось тих 16-18-ти градусів.

Порушений режим підгодівлі

Удобрюють каланхое влітку. Щотижня - мінеральними добривами, раз в два тижні - органічними.

Запам`ятовуємо: якщо хочемо, щоб рослина добре цвіло, потрібно повторити підгодівлю восени або взимку, коли закладаються бутони. Чудово підійдуть добрива для кактусів.

Порушений режим поливу

Каланхое в природі прекрасно себе почуває в пустелях і напівпустелях, тому рясно і часто поливати його не потрібно. Тільки в тому випадку, якщо квітка коштує під прямими сонячними променями, можна поливати його в міру висихання верхнього шару землі в горщику.

Запам`ятовуємо: навесні і влітку поливаємо 2 рази в тиждень, невеликою кількістю відстояної води, причому, воду ллємо в піддон. Взимку - раз в тиждень-півтори. Якщо рослина починає втрачати листя, значить, ми його пересушили, варто поливати трохи частіше.

Каланхое прекрасно обходиться без обприскування, але в жаркий літній день це точно не зашкодить.

невідповідна грунт

Майже всі види каланхое чудово ростуть і цвітуть у звичайній суміші, призначеної для сукулентних рослин (чотири частини дернової землі, дві - листової землі, однієї частини піску і одна - торфу), її можна купити в будь-якому квітковому магазині. Це може бути нейтральна або слабокисла грунт. Чому не цвіте каланхое, можна пояснити тим, що є кілька видів, яким цього недостатньо.

Запам`ятовуємо: якщо наше каланхое відноситься до епіфітам, тобто кучерявим рослинам, які вимагають опори (на кшталт каланхое одноцветковая, його гнучкі стебла можуть виростати до 40 см), звичайної суміші буде недостатньо. Для цвітіння цієї рослини потрібна перегнійна земля і додаткова підгодівля.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!