» » » Чому спатифиллум не цвіте?

Чому спатифиллум не цвіте?

Чому спатифиллум не цвіте?

Спатифіллум - це багаторічна рослина з круглими зеленими листками. Квіти нагадують качани білого і кремового кольору, оточені світлим покривалом. Цвіте спатифиллум близько місяця. Зазвичай це відбувається в кінці весни і триває все літо. Якщо ваш квітка не цвіте, необхідно з`ясувати, в чому проблема. Далі розглянемо докладніше можливі причини.

Чому спатифиллум не цвіте: причини

  1. Розміщення. Спатифіллум не любить яскравого сонця, та й темряву не особливо шанує, а вважає за краще східні напрямки подалі від протягів і різких перепадів температур. Так що перевірте, де стоїть ваш дорогоцінний спатифиллум.
  2. Горщик. Спатіфіллуми не люблять просторих горщиків. Вони вважають за краще маленький горщик, щоб в ньому було тісно. Якщо квітки просторо, він починає страждати і потихеньку чахнути. Поки коріння не заповнять весь простір горщика, квітів не з`явиться. Враховуйте це при посадці.
  3. Волога. Спатіфіллуми, як і всі інші рослини, люблять воду. Однак не варто їх заливати. У холодну пору їм потрібно менше води, в жарку погоду їх потрібно поливати частіше. При поливанні звертайте увагу на верхній шар грунту: якщо він сухий, то пора поливати квітку.
  4. Підживлення. У період цвітіння, а саме з весни по осінь, спатіфілума потрібні вітаміни, щоб розпустити свої прекрасні бутони. Тому обов`язковою є підживлення квітки раз в два тижні розчином мінерального добрива для квітучих рослин. Якщо ви цього не робите, обов`язково спробуйте - можливо, саме в цьому причина відсутності квітів.


Також вам стануть у пригоді такі статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!