» » » Як доглядати за орхідеями?

Як доглядати за орхідеями?

Як доглядати за орхідеями?
Як доглядати за орхідеями?

Ми звикли вважати орхідеї тропічними рослинами, так як батьківщиною наших кімнатних орхідей є Південна і Центральна Америка, а також тропічні і субтропічні області Східної Азії. Але насправді, орхідеї можна зустріти навіть в саванах, в степах, в холодних гірських і жарких низинних зонах, практично скрізь! А сьогодні ми поговоримо про орхідеї, як про кімнатних рослинах, і дізнаємося, як правильно доглядати за орхідеями.

Правила догляду за орхідеєю

Як доглядати за орхідеями? Якщо людина купує орхідею в звичайному магазині, він може бути впевнений, що придбає гібридну орхідею, тобто вже адаптований до домашніх умов. Колір орхідеї квітникарі вибирають на свій смак: від білого до яскраво-фіолетового. Назви орхідей можуть відрізнятися, але догляд буде однаковий для всіх, тому зупинимося на ньому докладніше. Пересаджувати рекомендують будь-яку куплену орхідею, якщо вона не цвіте в цей час. У зворотному випадку чекаємо закінчення цвітіння.

Як доглядати за орхідеєю домашньої

Не дарма орхідеї вважають неженками, не будь-який грунт підійде для вирощування цієї кімнатної рослини вдома. Але якщо дотримуватися всіх рекомендацій, то тримати вдома ця прекрасна квітка зможуть і новачки в квітникарстві.



Спеціальний субстрат для орхідей продається в будь-якому квітковому магазині. Там він вже збагачений всіма необхідними поживними речовинами, володіє збалансованим pH, містить потрібні компоненти (кору хвойних дерев, мох або торф і деревне вугілля).

Поливати орхідеї краще м`якою водою (можна пропустити воду з під крана через мембранний фільтр). Якщо такого немає, то покупної грунт обов`язковий, так як велика кількість торфу в ньому пом`якшує несприятливий для кореневої системи клімат всередині горщика. Згодом все-таки рекомендуємо знайти спосіб пом`якшення водопровідної води.

Орхідея в горщику - як доглядати



Вибираючи горщик, зверніть увагу на те, що краще його брати прозорого або білого кольору, щоб уникнути перегрівання коренів на сонці. Заборонено містити орхідею в глиняному горщику, тому що коріння міцно пристануть до стінок такого горщика і ушкодяться при пересадці. Використовуйте лише пластиковий горщик з отворами, щоб створити відмінну вентиляцію і виключити застій води.

Освітлення і температура

Як доглядати за орхідеями будинку? Відомо, що орхідея є світлолюбна кімнатною рослиною, але погано реагує на яскраве полуденне сонечко. Значить, ставимо орхідею на східному або західному вікні. Знайдіть таке місце, де не буде ні повної тіні, ні яскравого сонця, інакше орхідея "згорить". Крім того, орхідеї - теплолюбні рослини, а значить необхідна температура становить + 20-25 °.

полив

Як доглядати за домашніми орхідеями в плані поливу? Влітку поливаємо орхідею 1 раз в 2-3 дня. А взимку слід поливати рідше - 1-2 рази в тиждень. Субстрат повинен повністю просихати в цих перервах між поливами, тільки в цьому випадку можна виробляти наступний полив. Орієнтуйтеся по вазі горщика. Можна паличкою акуратно розсунути верхній шар субстрату і пальцем помацати, яка вологість землі посередині. Як вже говорилося, вода повинна бути м`якою. Дайте воді з-під крана відстоятися, але нехай вона буде ще тепла (35-40 °).

Часто і багато поливати орхідеї не можна, інакше з`явиться ймовірність загнивання коренів. Зволожуйте орхідею щоранку, трохи обприскуючи її теплою водою. Щоб правильно доглядати за орхідеями, слід поливати їх в першій половині дня, так як вранці і ввечері ці рослини споживають води менше, ніж днем.

Коли орхідея росте і цвіте, підгодовуйте її 1 раз в тиждень. В інший час можна робити це всього 1 раз на місяць. Підживлення набуваємо в квітковому магазині, як і грунт. Перевірте, щоб на упаковці з підгодівлею була позначка "для орхідеї".



Увага, тільки СЬОГОДНІ!