Чому жовтіє орхідея?

Чому жовтіє орхідея?

Побачивши на прилавку в магазині прекрасна квітка - орхідею, ви не втрималися і купили її. Але замість того щоб насолоджуватися її цвітінням, бачите, як один за одним її листочки починають жовтіти і вмирати. Чому жовтіє орхідея, що з нею відбувається, і як ви можете допомогти рослині? Для цього необхідно знати основні причини того, чому у орхідеї жовтіють листя.

Акліматизація

Ви тільки принесли рослина додому, і у нього починають жовтіти листя? Ця рослина пристосовується до зростанню в нових умовах. У орхідеї змінився температурний режим, вологість повітря, частота поливу, освітлення. Якщо в подальшому здійснювати догляд правильно, то симптоми акліматизації швидко пройдуть.

освітлення

Найпоширеніша помилка - недолік світла. Уважно розгляньте листочки орхідеї. Якщо жовтіють найдальші від вікна, переставте рослину ближче до джерела освітлення, це виправить ситуацію. Якщо жовтіють ті, які знаходяться під сонячними променями, відсуньте квітка подалі або затемніть вікно.

полив

Слідкуйте за тим, щоб грунт в горщику повністю не пересихала. Поливати орхідею потрібно часто, але невеликими порціями. Якщо вона росте в приміщенні зі зниженою вологістю, обприскуйте листочки чистою водою. Якщо вологи буде в надлишку, то у орхідеї може з`явитися грибок, який спричинить за собою пожовтіння листя. Пошкоджені листки потрібно видаляти.

Життєвий цикл



Орхідея, як і всі інші рослини, періодично змінює листя - це природний біологічний процес. У деяких орхідей це відбувається через рік, а може бути і раз в п`ять років. Всі рослини індивідуальні.

добрива

Пожовтіння орхідеї може бути пов`язано з нестачею калію і заліза в грунті. Спробуйте використовувати відповідні добрива, але з регулярністю не частіше ніж 1 раз на місяць. Ретельно розводите концентрацію водою, щоб не обпалити коріння рослини.

З нашої статті ви дізналися, чому жовтіє орхідея. Дотримуючись певних правил по догляду за квіткою, ви створите для свого рослини умови, оптимальні для росту і регулярного цвітіння. Бажаємо успіху!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!