» » » Чому жовтіє листя у троянди?

Чому жовтіє листя у троянди?

Чому жовтіє листя у троянди?

Кімнатна троянда - це прекрасне домашнє рослина, яке прикрасить будь-який будинок. Але щоб милуватися її красою, необхідно ретельно дотримуватися всіх правил по догляду за трояндою, інакше проблеми неминучі. Однією з таких проблем є пожовтіння листя. Давайте поговоримо про те, чому жовтіє листя у троянди.

Причини пожовтіння листя

Хвороби і шкідники

Розу може атакувати безліч хвороб і комах-шкідників. Пожовтіння листя у троянди в цьому випадку - частий симптом хвороби або наслідок діяльності паразитів, при цьому характер пожовтіння в конкретних випадках може бути різним. Щоб позбавити рослину від пожовтіння, потрібно визначити, хто завдає шкоди троянді або на що вона хвора, і лікувати, виходячи з конкретного випадку.

Наприклад, симптомом хлороза - поширеного захворювання у троянд, є поява окремих жовтих плям на аркуші або пожовтіння всього листа. Для лікування троянди від хлорозу використовують добриво «Хелат заліза», яким обприскують і поливають рослину двічі під час росту квітки або раз в два тижні при особливої необхідності.

недостатнє харчування

Розу потрібно своєчасно і повноцінно годувати. Від нестачі поживних речовин листя троянд жовтіють і обпадають. Недолік азоту в харчуванні - це причина появи жовтих від середньої жилки і блідо-зеленого листя. Якщо жовтіє між жилками листя, троянді не вистачає заліза, а плями жовтого кольору і часткове пожовтіння викликає недолік калію. Щоб цього уникнути, слід своєчасно і повноцінно годувати троянду.

Але буває і зворотна ситуація: у троянди жовтіють листя при рясному перегодовуванні, тому надмірна кількість добрив також завдає шкоди рослині. Розрахуйте оптимальні норми добрив для свого квітки і не перевищуйте їх.

рясне цвітіння



У кімнатній троянди жовтіють листя також через сильний цвітіння. Всі сили рослини направлені на розвиток бутонів і формування квіток, тому листя в цей період більш уразливі. До того ж, якщо вчасно не була проведена підгодівля, листя може пожовтіти швидше і сильніше. В цьому випадку допоможе комплексне добриво, також можна обприскувати рослина спеціальними засобами для підтримки високого імунітету ( «Силоміць», «Епін»).

неправильний полив

Від пожовтіння листя також страждає і китайська троянда. Чому жовтіє листя у гібіскуса? Як відповідь на це питання підійдуть і всі вищеописані причини, також можна виділити неправильний полив. Китайську троянду можна поливати холодною водою. У період весна-осінь потрібно вести рясний полив, стежити за постійною вологістю ґрунту. У холодну пору року поливати троянду потрібно помірно. Не можна допускати пересихання або перезволоження грунту, інакше листя може почати жовтіти.

Невідповідна температура і погане освітлення

Роза - рослина теплолюбна, тому її не можна тримати в холоді, а також допускати різкі перепади температур. Саме тому листя може пожовтіти, також це може статися від нестачі або надлишку тепла і світла. Щоб уникнути пожовтіння листя, вибирайте для троянди взимку світле приміщення, а спекотним літом - притінення місця. В цілому, троянді потрібен м`який, яскравий і розсіяне світло.

Щоб визначити конкретну причину пожовтіння листя у троянди, уважно спостерігайте за своїм рослиною. З`ясуйте, коли почалося пожовтіння і за яких умов. Відповіді на ці питання допоможуть Вам визначити конкретну проблему і почати правильне лікування рослини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!