Чому жовтіє драцена?

Чому жовтіє драцена?

Драцена - це дуже симпатичне рослина, яке зовні нагадує карликову пальму. Це деревце гармонійно вписується в будь-який інтер`єр, надаючи йому затишок і неповторний шарм. За драценою дуже легко доглядати, але, тим не менш, деякі квітникарі часто стикаються з проблемою, коли у рослини жовтіє листя. Так чому жовтіє драцена і як допомогти цій рослині? Спочатку потрібно розібратися в причинах, і, усунувши їх, проблема піде сама собою.

Драцена жовтіє: причини

Слід знати, що дорослі рослини часом втрачають нижнє листя. Спочатку у драцени жовтіють нижні листочки, після чого вони опадають, оголюючи стовбур. У такій ситуації не варто хвилюватися, оскільки це властиво рослинам цього виду. Можна порадити тільки, омолодити драцену, обрізавши і укоренивши верхню частину. Якщо ж вищеописаний варіант не має відношення до вашого рослині, і ви не знаєте, чому жовтіє листя у драцени, то можливо в цьому винні шкідники, які завелися на ній. Найчастіше ця рослина пошкоджує щитівка, яка представляє собою коричневі бляшки по поверхні стебел і листя. Вона висмоктує клітинний сік драцени, в результаті чого її листя жовтіє, сохнуть і згодом опадають. Для порятунку улюбленого рослини слід протирати листя губкою, змоченою в мильному розчині, а потім обприскувати їх 0,15% розчином актеллика, який розлучатися наступним способом: 1-2 мл розчину потрібно розвести в літрі води.



Також винуватцем того, що у рослини драцена жовтіє і опадає листя, може виявитися перезволоження грунту. Слід знати, що воно потребує напівсухому змісті. Влітку її потрібно поливати раз на тиждень, а в осінньо-зимовий період цілком достатньо поливу 1 раз в два тижні. Також необхідно стежити за тим, щоб грунт був злегка вологою. Спробуйте здійснювати полив рослини за такою схемою і подивіться, поправитися воно.

Як допомогти рослині

Якщо ні те ні інше не допомогло, то можливо справа в недостатній підгодівлі рослини, оскільки саме вона є одним з основних моментів вирощування драцени. Якщо рослині бракує поживних речовин, особливо азоту, то при сухості повітря в приміщенні у нього жовтіє і опадає листя. Тому слід під час його росту, тобто з квітня по серпень здійснювати підгодівлю драцени спеціальними комплексними добривами, які були спеціально розроблені для кімнатних рослин. Тепер ви знаєте, в разі якщо жовтіє драцена, що робити, щоб рослина повернулося до життя і продовжувало радувати вас своїм виглядом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!