» » » Як доглядати за драценою?

Як доглядати за драценою?

Як доглядати за драценою?

Драцени прекрасні саме завдяки цікавій забарвленням і формою листків. Давайте розберемося в тому, як доглядати за пальмою драцена, цим чудовим представником флори.

Подружитися з драценою нескладно

І це дійсно так: її зовнішній вигляд відразу сигналізує про те, чого їй не вистачає. Наприклад, немає нічого страшного в тому, що драцена скидає жовте листя в низу стовбура. Це природний процес росту рослини, так і повинно бути.

Як правильно доглядати за драценою в домашніх умовах? Неважко, в більшості випадків загальні положення збігаються з іншими домашніми рослинами. Наприклад, якщо у вашого рослини листя по краях і кінчиків починають корічневеть - це погано. Необхідно проаналізувати умови зростання: сухість навколишнього повітря, сухість грунту біля коріння, освітлення, протяги. Земля біля коріння не повинна пересихати взагалі ніколи, і все драценових обов`язково треба завжди обприскувати. На зимовий же період часу полив сильно скорочують, інакше рослина може просто-напросто загинути. Кращим режимом поливу є наступний: влітку 2 рази на тиждень, взимку - один. Застій води в коренях небажаний, це може призвести до гниття коренів.

Як доглядати за квітами драцена, якщо в квартирі не дуже сухо? Можна обійтися і без постійного обприскування. Треба тільки не забувати постійно протирати листя від пилу, особливо в літню спеку.

Драцени люблять невелику тінь, при впливі прямих сонячних променів у них можуть з`явитися сухі плями на своєму листі, так як листя просто вигорають.

Маючи квітка драцена, як доглядати за ним взимку? Зверніть увагу на те, що в цю пору року рослині можуть нашкодити температури нижче +13 градусів за Цельсієм. Сильне зниження температури викличе загибель драцени. Визначити, що драцені «холодно», можна по пом`якшується скрученим листям з коричневими краями. Якщо у вас встановлені пластикові вікна, то рослина не буде відчувати дискомфорт навіть у люті морозні зимові ночі.

Розмноження і посадка рослини



Пересадкою драцени займаються нечасто, десь раз в два-три роки. Займатися цим краще навесні. Сигналізувати про необхідність пересадки будуть коріння, які заповнюють горщик повністю. При пересадці виберіть такий горщик, щоб між країнами і його стінками залишалося приблизно 2.5 - 3.5 сантиметри.

З приводу необхідного ґрунту: нам підійде склад з дерну, листової землі, піску і компосту, торфу. Все необхідно змішати в рівних пропорціях. Якщо ж вам не вистачає часу або можливості витримати такий склад, то підійде універсальний грунт, куплений в магазині, драцена непогано уживається на ньому.

При посадці драцени не забудьте забезпечити хороший дренаж, щоб забезпечити відтік води від коренів. Не нехтуйте внесенням добрив, вважається, що робити це треба два рази в місяць.

Розмножується драцена відводами або відрізками стебла. Робиться це легко: відрізаємо «пальмочку» і встромляє її в землю, регулярно поливаючи. Необов`язково навіть чекати проростання коренів, в цьому плані драцени дуже невибагливі. Розмножувати рослина можна цілий рік, що дуже чудово.

Думаю, нам вдалося в повній мірі пояснити, як доглядати за драценою. Хочеться лише додати, що рослина це прекрасно підійде для початківців квітникарів, так як не вимагає делікатності і великих витрат часу і уваги. До того ж, радувати ваше око драцена може не тільки з підвіконня, ви легко виростите цю рослину до розмірів, гідних підлогового розташування. А скомпілювавши кілька рослин в групу, можна навіть створити якісь міні-субтропіки, що непогано виглядає поряд (або навколо) зі стійкою для телевізора, наприклад.

Правильно доглядати за драценою просто! Досить лише прочитати і дотримуватися наших порад.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!