» » » Як доглядати за цикламеном?

Як доглядати за цикламеном?

Як доглядати за цикламеном?

Для кімнатних квітів дуже важливий правильний догляд. Якщо не дотримуватися деяких з правил, рослина може швидко загинути. У цій статті ми розповімо Вам, як доглядати за цикламеном. Це дуже гарний і ніжний кімнатна квітка, який може виступити в ролі прекрасного подарунка або придбання для своєї квартири.

полив

Знання про те, як доглядати за квіткою цикламен, звичайно ж, не буде повним без знання правил поливу цієї рослини. А поливати його слід рясно, але без фанатизму. Процедура поливу повинна проходити дуже акуратно. Вода ні в якому разі не повинна потрапляти на пагони, а також на верхню частину бульби. Адже в цьому випадку квітка може просто згнити. Перед поливом воду обов`язково відстоюйте.

освітлення

Прямі сонячні промені не повинні потрапляти прямо на цикламен. Адже в такому випадку квітка можна зіпсувати, або він може швидко загинути. Намагайтеся зробити так, щоб освітлення було яскравим, але промені не потрапляли на листя квітки.

добриво



Якщо Ви хочете, щоб цикламен був красивим і здоровим, обов`язково його удобрюйте. Робиться це, приблизно один раз в чотирнадцять днів. Використовуйте для цих цілей мінеральні добрива або спеціальні добрива для цієї квітки і квітучих рослин. Якщо раптом листя втратили колір і стали хворими на вигляд, підгодуйте квітка ХЕЛАТ заліза. Можна як обприскувати їм листя, так і вносити в грунт.

температура

Цикламен любить щодо прохолодні температури. Приблизно, + 14- + 17 градусів за Цельсієм. Природно, що влітку досить складно забезпечити подібну температуру для квітки. Але постарайтеся зробити хоча б так, щоб температура не перевищувала +25 градусів. Взимку намагайтеся розташувати ці квіти так, щоб вони знаходилися подалі від батарей, камінів і т.п. Регулярно провітрюйте приміщення. Подбайте про те, щоб не було ніяких протягів, їх цикламени не люблять.

Вологість



Багато хто не звертають на цей фактор ніякої уваги. Однак даремно, адже він дуже важливий. Обприскувати цикламен не потрібно. Скажемо більше, потрапляння будь-якої води на пагони, квіти і бульби здатне завдати шкоди квітці. Проте, якщо в приміщенні аж надто висока температура, то можна окропити воду навколо квітки, але тільки НЕ безпосередньо на нього. Такі заходи допоможуть цикламену впоратися зі спекою. До того ж, можна поставити горщик з квіткою на вологу гальку.

пересадка

Пересаджують ця рослина влітку. Найчастіше в другій його половині. Саме в цей період повинен початися активне зростання молодих листочків. Обов`язково використовуйте дренаж. Новий горщик не повинен бути занадто великим. Бажано перед пересадкою обробити новий грунт розчином марганцівки або пропарити його. Адже цикламен досить легко подаергается згубному впливу різних шкідників. Чи не закопуйте бульба занадто глибоко в землю. При пересадці намагайтеся не пошкодити коріння. Найчастіше цикламен пересаджують із грудкою землі. Відразу ж після пересадки поставте квітку в світле, але прохолодне місце. Спочатку поливайте помірно, а як тільки помітите активне зростання листочків, переходите на рясний полив.

розмноження

Ця квітка розмножується діленням бульби або насінням. Процес цей досить клопіткий, і займаються ним справжній любителі своєї справи. Для всіх інших ми рекомендуємо просто купити новий квітка в магазині замість того, щоб його розмножувати. Незважаючи на це, наведемо приклад того, як правильно розмножувати цикламен за допомогою ділення бульби:

  1. Акуратно витягуємо бульба з землі, сушимо його і розрізаємо на деленкі;
  2. На кожній деленкі складаємо частину корінців і грунт;
  3. У тіні підсушують зрізи;
  4. Обробляємо їх будь-яким антисептичним засобом (наприклад, активованим вугіллям);
  5. Розсаджує деленкі по горщиках.

Тепер Ви знаєте, як правильно доглядати за цикламеном. Сподіваємося, що наші рекомендації допоможуть Вам.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!