Жасмин: як доглядати?

Жасмин: як доглядати?

Багато квітникарі люблять жасмин, такий ніжний і запашна квітка. У наші дні жасмин дуже популярний навіть не завдяки своїй красі, а завдяки властивостям, якими він володіє, так як ця квітка додають в чай. Також жасмин відомий своїми заспокійливими якостями. Сухі квіти жасмину можна покласти в пакетику під подушку і не знати безсоння. Як доглядати за цим представником роду чагарників, читайте в нашій статті.

опис

Виглядає жасмин по-справжньому красиво. Це блискучі еліптичні квітки на тонких стеблах. Найпрекрасніший період, звичайно, це цвітіння жасмину. Воно триває зазвичай в кінці весни або на початку осені. Після цвітіння довгі пагони слід обрізати на три чверті, особливо сухі, тонкі і недорозвинені гілочки. Головне правило догляду - регулярно обприскувати водою квітка. Жасмин також любить хороше освітлення, але під час цвітіння світло потрібно прітемнять. Для гарного життєзабезпечення квітки підходить помірна кімнатна температура. Взимку слід піднімати температуру на 8 - 10 градусів.

Жасмин в горщику

Особливі умови потрібно, якщо ви вирішили посадити жасмин. Як доглядати за стеблами квітки в такому випадку? З початку посадки і до періоду цвітіння бутонів, жасмин дуже добре відгукується на використання підгодівлі. Придбайте натуральні органічні мінеральні підгодівлі, і сипте в землю, де росте квітка періодично. Наприклад, вистачить разу на два тижні. Ретельно дбайте про чистоту листя, щоб не з`являлося цвілі, і щоб листя не висушувалися. Слідкуйте за повітрям, не можна щоб квітка продувало, але також потрібно провітрювати кімнату регулярно.

шкідники



Якщо ви досвідчений квітникар, то напевно ви вже знаєте ази того, як доглядати за жасмином. В такому випадку ми нагадаємо вам про шкідників. Комахи - найнебезпечніший ворог рослин, вони поїдають квітки. Кліщі, попелиці, білокрилка - шкідники, які ви можете зустріти на квітках свого красивого жасмину.

Щоб запобігти появі шкідників, в першу чергу необхідно добре обприскувати жасмин м`якою водою. Якщо вода з-під крана занадто жорстка, пропустіть її через фільтр. Потім обмийте листя квітки, особливо з нижньої сторони. Для спеціального догляду за жасмином підійде також настій ромашки, розведений з мильним розчином, або препарати, що містять перметрин. Якщо жасмин росте на свіжому повітрі, припустимо на дачі, то його необхідно кропити меленою сіркою. Після окроплення жасмину, якимось препаратом, потрібно ще кілька разів після цього обмити його м`якою і теплою водою. Якщо ви вже помітили шкідників на ваших квітках жасмину, негайно почніть обробку усіма препаратами, і продовжуйте до моменту їх знищення. Думаю, що наша стаття про чудову квітку жасмин, кімнатний догляд за ним, і його деякі особливості, допоможе вам прикрасити ваш інтер`єр.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!