» » » Як доглядати за грошовим деревом?

Як доглядати за грошовим деревом?

Як доглядати за грошовим деревом?

Рослини в будинку ... Навіть важко уявити собі чітку відповідь на питання про те, навіщо вони. Однак, перше, що спадає на думку, це те, що рослини перетворюють атмосферу в домі і збагачують її киснем, який так необхідний будь-якій живій істоті. Сьогодні, дорогий читачу, ми поговоримо про те, як доглядати за грошовим деревом. Отже:

Грошове дерево. Догляд і турбота

Толстянка. Грошове дерево. Як доглядати за дуже поширеним в домашньому квітникарстві, в тому числі і в Росії, рослиною. Хоча, в природі така рослина можна зустріти переважно в Південній півкулі. Толстянка є рослина-довгожитель. Його зовнішній вигляд дуже різноманітний і залежить від виду, кількість яких налічує ні багато нітрохи від 300 до 350.

Грошове дерево. Як доглядати за цією рослиною? Основні правила догляду зводяться до наступного:

  • Влітку необхідно поливати рослину досить ефективно в міру висихання грунту. Два рази на тиждень - цього достатньо. У період спокою рослини не можна допустити перезволоження його грунту. Поливайте рослину не частіше, ніж раз в пару місяців. 
  • На листя товстянки часто прилипає пил. Обприскування в даному випадку не врятує рослина, тому необхідно регулярно протирати листя.
  • Температурний режим для рослини повинен бути наближений до природних умов. А вони диктує постійні і сильні перепади температур по типу день-ніч. Тому найбільш вдале розташування квітки - це біля вікна на сонячній стороні вашого будинку. Однак прямі сонячне проміння можуть спалити дерево, тому краще трохи прітемніть його.
  • Годування рослини відбувається один-два рази на місяць в бурхливий період росту. В якості добрив найкраще використовувати кактусові підгодівлі або Гумісол "гумі".


Вот такой вот невибагливий квітка це грошове дерево. Слід також згадати про те, яке повітря любить толстянка. Як правило, такі рослини найкраще виживають в умовах сухого повітря. Необхідно періодично обприскувати грошове дерево в гігієнічних цілях.



Окремо поговоримо про правила пересадки таких рослин. Ось, який склад грунту повинен бути:

  • Одна частина дернової грунту;
  • Одна частина листової грунту;
  • Одна частина торф`яної землі;
  • Одна частина піску;
  • Цегляна крихта.

Квітка грошове дерево. Як доглядати за ним. Враховується при пересадці також і вік рослини. Для старих або дорослих рослин необхідно зміст двох частин дернової грунту. Молоді рослини слід пересаджувати щорічно. Старі рослини пересаджуються з інтервалом в два роки. Необхідно пам`ятати про те, що поливання грунту після пересадки має бути дуже обережним. Не можна допустити загнивання коренів. Додавання в нирку цегляної крихти або березових вугілля вельми добре позначиться на звикання рослини до нової грунті.

Розмноження товстянки здійснюється за допомогою стеблових живців і листя. В обох випадках, необхідно підсушити пагони. Інший спосіб розмноження наказує використання насіння, проте, його використання можна зустріти дуже рідко.

Існує деякі ознаки, які можуть розповісти про проблеми рослини. Ось, на що слід звернути увагу при догляді за грошовим деревом.

  • Якщо ви стали свідком раптового випадання листя, значить, в літній період рослині не вистачило вологи, або вода для поливу була дуже холодною.
  • Надлишок вологи взимку може виражатися в побледнении і в`янення рослини. Потемніння і зморщування листя говорить, навпаки, про нестачу вологи. Не забувайте про те, що зіпсовані листя необхідно в обов`язковому порядку видаляти. Пам`ятайте також про те, що при неправильній діагностиці хвороб рослини, ви можете втратити товстянку.
  • Також буває, що на листі дерева з`являються маленькі коричневі плями, які можуть повідомити доглядають за рослиною, що на листках з`явився грибок. Для цього необхідно обприскувати листя протигрибковим засобом. Якщо плями сухі, це може свідчити про недостатнє харчування грунту водою.
  • Якщо ви зіткнулися з гниттям підстави кореня, тоді можуть допомогти тільки кардинальні заходи. Один з рад полягає в тому, щоб повністю обрізати верхівку дерева і починати його вирощування з нуля. Друга міра пропонує квітникарю прибрати всі згнилі частини, посадити рослину в новий горщик з новою землею.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!