» » » Доларове дерево, як доглядати?

Доларове дерево, як доглядати?

Доларове дерево, як доглядати?

У цій статті ми пояснимо вам, як доглядати за доларовими деревом так, щоб ця рослина радувало вас і ваших близьких. Чим здоровіше і акуратніше буде ваше грошове рослина, тим більше удачі і грошових коштів воно буде притягувати в ваш дім!

Як доглядати за доларовими деревом правильно

Доларове дерево вимагає такого ж догляду, як і толстянка. Це невибаглива рослина, але перед тим, як його посадити, радимо ознайомитися з тим, як доглядати за доларовими рослиною.

Температура і освітлення

Для цієї рослини одним з важливим вимог є сонячне світло. Так як доларове дерево родом з жаркої Африки, воно з легкістю переносить високу температуру, сухе повітря і потрапляння прямих сонячних променів. Але влітку рослина бажано тримати на свіжому повітрі на балконі.

Влітку доларове дерево прекрасно почуває себе при будь-яких високих температурах. А ось взимку бажано, щоб дерево стояло в прохолодному приміщенні з температурою не вище 15 градусів - такі умови необхідні для відпочинку після спекотного літа.

полив

У вегетаційний період доларове дерево потребує рясному поливанні, проте не перестарайтеся, щоб не сталося перезволоження грунту, в який було посаджено рослину. У зимовий період будьте обережні з поливом. Для рослини небезпечний застій води, так як надлишок вологи може привести до загнивання коренів, і рослина може загинути. Щоб цього уникнути, необхідно влаштувати на дні горщика надійний дренаж з керамзиту.

Садівникам і любителям домашніх рослин потрібно пам`ятати, що дуже легко врятувати рослина, зів`яле від посухи, але від залитого водою рослини можна врятувати тільки держак.

Підживлення доларового рослини



У момент активної вегетації підгодовувати рослина необхідно не більше одного разу на місяць. Без правильної підгодівлі листя стануть дрібними, а крона бідною, і дерево придбає дуже непривабливий вигляд. Найзручніші в застосуванні корми - рідкі, рослини дуже легко і спокійно їх засвоюють.

пересадка

Коли грошовому дереву стає тісно в старому горщику, його слід пересадити в більш підходить за розмірами посуд. Ґрунтова суміш для пересадки повинна бути легкою і поживною (листова або дернова земля), бажано додати трохи глини або піску.

Не забувайте час від часу повертати горщик, в якому посаджено деревце, щоб крона рослини не була однобокою, так як з цієї причини доларове дерево може втратити рівновагу і впасти на підлогу. Якщо з якої-небудь причини рослина впало, не впадайте у відчай, це не так страшно. Просто зріжте пошкоджені гілочки, стовбур прив`яжіть до кілочків і поставте деревце назад на своє місце.

Як доглядати за квіткою доларового дерева

Рідкісний випадок, коли грошове дерево може порадувати свого господаря своїми незвичайними, красивими квітами. Квітка товстянки нагадує невеличкий букетик, в якому зібрані маленькі, світлі, непоказні квіточки. У багатьох власників цього деревця виникає питання про те, як доглядати за квіткою грошового дерева. Все дуже просто. Не забувайте протирати пелюстки квітів вологою ватяною подушечкою, не обмежуйте рослина в світі і періодично поливайте, і тоді квіти грошового деревця будуть радувати вас весь період цвітіння.

Сподіваємося, що ми змогли вас ознайомити з тим, як доглядати за доларовими деревом. Вирощують і доглядайте за рослиною, і квітка відповість вам взаємністю, притягаючи до вашого сімейного вогнища удачу і грошові кошти!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!