Як поливати квіти?

Як поливати квіти?

Полив - запорука гарного росту будь-якої рослини. Вода необхідна рослині для процесів фотосинтезу, пересування органічних сполук, засвоєння мінеральних речовин і регулювання температури. Правильний полив квітів забезпечить не тільки хороший зростання, але і регулярне цвітіння.

Рослина отримує воду з грунту за допомогою кореневих волосків, що знаходяться на молодих коренях. Потреба рослини у волозі залежить від безлічі факторів:

  • умови походження (вологі тропічні ліси або посушливі пустелі);
  • пора року;
  • температура приміщення;
  • освітленість;
  • розмір горщика;
  • якість субстрату.

Правила поливу

Ви повинні знати, як правильно поливати квіти, щоб захистити їх від небажаних пересихання і надлишку вологи. В обох випадках рослина може загинути. Поливати рослину потрібно тоді, коли земля в горщику підсохла. В іншому випадку, якщо "залити" рослина, ви порушите повітрообмін в грунті. Тим самим, ви перекриєте рослині доступ кисню. Якщо перелити або НЕ долити рослина, у нього починаю відмирати корені, а листя жовтіє і опадає.

рясний полив

Не всі знають, як часто поливати квіти. Є рослини, які надзвичайно страждають від пересушування, їх потрібно поливати відразу ж після просихання землі. Такого частого поливу вимагають тропічні рослини (бегонія, адиантум, фікус, лимон, плющ і інші). При пересушуванні такій рослині буде складно прийти в норму. Пожовклі і опустилися листочки в майбутньому не відновлюються. Також рясного поливу вимагають, практично, всі рослини в період цвітіння.

помірний полив



Перед поливом рослини злегка підсушують після просихання землі в горщику. Для цього квітка просто повинен додатково постояти пару днів без поливу. Такий режим підходить м`ясистим рослинам (пеперомія, сенполія), рослинам, які мають товсті кореневища (драцена, пальма), цибулини або водоносні бульби (маранта, хлорофітум, аспарагус). Для таких рослин підсушування - обов`язково умова перед цвітінням.

рідкісний полив

Рослина протягом декількох тижнів, а то і місяців, залишають сухими. Подібний полив квітів підходить сукулентів (алое, кактуси, седум) і листопадних цибулинних або клубніевим (каладиум, крінум, гіппеаструм).

Для більшості рослин доречний рясний полив влітку і помірний взимку. Сильна пересушування дуже шкідлива звичайним квітам. Це загрожує відмиранням молодих коренів і втратою листя. Якщо рослина систематично пересушувати, воно втрачає свій привабливий зовнішній вигляд. Деякі ж види катастрофічно не переносять сушку і гинуть, практично, відразу. До таких рослин можна віднести плющ, камелії, всі цитрусові, азалію і хвойні.



Також часта пересушування шкодить і самому грунті, це порушує її структуру, газообмін, пористість, також вона сильно ущільнюється і швидко висихає.

Вода для поливу

Практично всі знають, чим поливати кімнатні квіти, але далеко не всім відомо, яка саме вода підходить для ваших рослин, і яким способом її краще подавати.

Поливати рослини рекомендується водою кімнатної температури від 22 до 24 градусів. Влітку температуру можна підняти до 32 градусів. Якщо в теплому приміщенні ви поллє квіти холодною водою, не дивуйтеся опадання листя.

Вода, яка використовується для поливу повинна бути м`якою, вільної від кальцію і магнію. Відмінно використовувати дощову воду, але не в промислових районах через можливе вмісту шкідливих домішок. Найпоширеніша вода для поливу - водопровідна. Вона містить велику кількість солей і хлору, які перешкоджають споживанню рослиною поживних елементів. Водопровідну воду перед поливом потрібно відстояти мінімум добу, щоб з неї випарувався хлор.

Найзручніший спосіб поливу - використання лійки. Вона дозволяє доставити воду прямо до необхідної ділянки. Поливайте рослину зверху на грунт. Некаждий квітка може стояти в воді в піддоні, тим більше, що при поливі грунту, в верхніх шарах залишаються солі кальцію, магнію та інші шкідливі елементи, що захищає коріння рослини.

Примітка

  • Полив кімнатних квітів краще здійснювати в першій половині дня, наливаючи стільки води, щоб вона просочилася на блюдце або блюдце. Потім, що просочилася воду зливають, щоб уникнути гниття нижніх коренів.
  • Якщо ви на поверхні побачили бульбашки, продовжуйте полив до їх повного зникнення.
  • Чи не поливайте щодня потроху. Таким чином глибоке коріння недобиратимуть вологу, а верхні шари можуть почати гниття.

Дізнавшись, як поливати квіти, ви допоможете рослинам радувати день у день вас своєю красою. Не нехтуйте цими простими правилами і рекомендаціями, результат ваших старань не змусить себе чекати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!