Чому жовтіє фікус?

Чому жовтіє фікус?

У вашого фікуса почали жовтіти листя, рослина виглядає нездоровим. Ви в переживаннях шукайте причини і намагаєтеся врятувати вашого кімнатного улюбленця. Ми розповімо Вам, чому жовтіє фікус, і що зробити, щоб запобігти цьому процесу. Отже, що може викликати жовтизну листя?

  • Природні причини. По закінченню 2-3 років всі листочки у фікуса змінюються. Відбувається це поступово, починаючи з нижніх. Якщо жовтіють листя поступово, а не масово, приводів для переживань немає, в разі масового пожовтіння варто починати бити тривогу. По закінченню 2-3 років всі листочки у фікуса змінюються. Відбувається це поступово, починаючи з нижніх. Якщо жовтіють листя поступово, а не масово, приводів для переживань немає, в разі масового пожовтіння варто починати бити тривогу.
  • Зміна умов проживання. Фікуси дуже болісно сприймають всі навколишні зміни. Рослина може почати жовтіти від банальної перестановки на інше місце або невірно виконаних умов пересадки. Якщо ви переставляли горщик, перед тим як рослина почало псуватися, поверніть його на місце або створіть максимально подібні умови світла, температури і вологи. При пересадці строго дотримуйтеся розміру горщика, консистенції субстрату і режиму поливу.
  • Неправильний полив. Дуже часто причиною пожовтіння рослини є саме неправильний полив. Така рослина, як фікус, категорично не можна переволожити. Поливати його можна тільки після повного висихання грунту в горщику аж до самого дна (щоб це перевірити, скористайтеся дерев`яною паличкою). Якщо ви випадково переполілі фікус, протягом наступних кількох тижнів його зволожувати більше не варто. Можливо, рослина не покращиться. У такому випадку потрібно пересадити його в інший грунт, попередньо обрізавши пошкоджені гниллю коріння.
  • Умови утримання. Фікуси привезені з тропіків, тому люблять світло, але прямі сонячні промені можуть зашкодити рослині. Затінювати фікуси в літню пору і контролюйте температурний режим, який повинен коливатися від 18 до 20 градусів.
  • Шкідники. Уважно огляньте рослина на наявність шкідників. Якщо вони помічені або у вас є підозри, обробіть фікус спеціальними препаратами.


Ну ось ми і розібралися, чому у фікуса жовтіють листя. Створіть для вашого кімнатного улюбленця комфортні умови для зростання, і він буде кожен день радувати Вас своєю красою і зеленню!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!