Як виростити ківі?

Як виростити ківі?

Відомо не багатьом, що ківі можна виростити в умовах саду. Тільки уявіть, свіжі ківі в саду, вирощені без нітратів, що може бути смачніше і корисніше? Про те, як виростити ківі самостійно, ми поговоримо з вами в цій статті.

Як з насіння виростити ківі

По-перше, слід розуміти: щоб у Вашому саду успішно виростало ківі, звичайно ж, потрібні сприятливі умови. А сприятливі умови - це клімат, який можна назвати хоч трохи субтропічним. Іншими словами, має бути присутнім:

  1. достатню кількість тепла;
  2. тривалий безморозний період;
  3. підвищена вологість повітря.

Просто взяти - посадити і виростити ківі не вийде. Для початку слід створити мікроклімат.

Після того як всі питання про клімат обдумані і улагоджені, візьміть посадковий горщик і заповніть його грунтом. На дно дуже бажано покласти дрібний керамзит.

Окремо варто сказати про підготовку насіння ківі перед посадкою. З стиглих ківі потрібно витягти все насіння. Далі слід їх промити і змішати з вологим піском. Миску з піском потрібно витримати 1-2 тижні при температурі, приблизно, десять-двадцять градусів тепла. Після цього, помістити пісок з насінням в холодильник на дві-три тижні.



Коли все готово, акуратненько перемішайте цей пісок з верхнім шаром грунту в горщику і обприскати відстояною водою кімнатної температури. Накрийте горщик склом або помістіть в спеціальну тепличку, поставте її в тепле і добре освітлене місце. Як тільки з`являться перші сходи, привчайте їх до свіжого повітря. Тобто, поступово і не на довго знімайте кришку з теплички (або прибирайте скло з горщика).

Після того як з`явиться друга пара листя, рослини можна розсаджувати по різним горщиках. Доросла рослина ківі - справжня ліана.

Влітку поливайте рослину рясно, взимку трохи менше, ніж влітку. Всі слабкі, недорозвинені або зіпсовані пагони сміливо видаляйте.

Правильно посаджені і ретельно відібрані ківі, на своєму постійному місці в саду, починають приносити плоди на третій рік після їх посадки. Пік плодоношення зазвичай настає на сьомий рік, приносячи, при грамотному догляді, урожай аж до сорокарічного віку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!