» » » Як їсти ківі?

Як їсти ківі?

Як їсти ківі?

Ківі - це екзотичний фрукт, який досить популярний серед споживачів і не тільки тому, що він корисний, але і тому, що він смачний. Інша назва цього фрукта (ягоди), а вірніше початкове - китайський агрус, і якщо придивитися, то у агрусу і ківі, дійсно, є схожість. У багатьох людей, побачивши цих волохатих плодів виникає питання, як є ківі. Про це і поговоримо в статті.

У якому вигляді є ківі

Звичайно, більше користі Ви отримаєте від поїдання ківі в свіжому вигляді, однак його можна з легкістю використовувати в кулінарії, як для приготування десертів, випічки, салатів, так і для приготування м`яса. Крім того, з цього плоду готують відмінне варення і джем.

Якщо Ви плануєте використовувати ківі для приготування будь-якого продукту з молоком (наприклад, молочний коктейль), пам`ятайте, що в поєднанні з молочним продуктом ківі дає гірчинку страви. Зате, м`ясо завдяки ківі стає м`якше і ніжніше. Ківі, також, використовується у виноробстві.

Способи: як їдять ківі

  1. Очищають від шкірки і їдять, як якщо б Ви їли очищене яблуко, або інший фрукт. Хочеться відзначити, що цей спосіб досить копіткий, полегшити очистку ківі Вам допоможе пристосування для чищення картоплі. Крім того, стиглий плід важче очистити, ніж недозрілий.
  2. Очищають і нарізають часточками. Якщо Вам подобається їсти фрукти в нарізаному вигляді, Ви повинні врахувати, що більша частина вітаміну С зникає при їх нарізки, а саме від зіткненні з металом.
  3. Розрізають на 2 половинки і їдять ложкою. Цей спосіб не тільки більш естетичний і культурний, а й простий. Але цей спосіб погано підходить для НЕ зрілого плода, тому якщо Ви любите жорсткі ківі, краще чистите їх.
  4. Їдять прямо з шкіркою. Даний спосіб підійде не для всіх, адже багато хто навіть шкірку яблук не їдять, а ця ще і волохата, та й волосатість у ківі далека від шорсткості персика. Зате в шкірці ківі міститься корисних властивостей більше, ніж в плоді.

Як вибрати ківі



Який би спосіб вживання ківі Ви не обрали, більше задоволення Вам принесе правильно обраний плід:

  • Стиглий плід повинен бути не надто м`яким, так як дуже м`який плід, є переспів, і може швидко зіпсується, та й вигляд у нього буде не дуже апетитний.
  • Якщо плід жорсткий на дотик, це означає, що він не доспів. Загорніть його в папір, або просто потримайте пару днів при кімнатній температурі, але не під прямими променями сонця, щоб він дозрів. 

Перед вживанням, як і будь-який інший фрукт або овоч, ківі необхідно ретельно помити.

Тепер Ви знаєте кілька способів, як правильно їсти ківі, і можете вибрати більш прийнятний і простий для себе.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!