» » » » Де найбільше вітаміну с?

Де найбільше вітаміну с?

Де найбільше вітаміну С?
Де найбільше вітаміну С?

Вітамін С - це органічна сполука, яка також має назву аскорбінова кислота. Він просто необхідний для нормального функціонування організму, його роботи і здоров`я. При цьому, вітамін С не виробляється організмом людини, а надходить у нього тільки з їжею, тому, якщо не забезпечити організм правильним раціонів, виходить авітаміноз. Відповідно, краще дізнатися, де найбільше вітаміну С, щоб запобігти авітаміноз.

Де міститься вітамін С

На рахунок того, де найбільше вітаміну С, існую невеликі помилки.

  • Шипшина. Традиційно вважається, що найбільша кількість вітаміну С міститься в цитрусових фруктах, але це не так. Найбільше вітаміну С, як не дивно, в сушених ягодах шипшини. Слідом за сушеним шипшиною йде свіжий, який також містить велику кількість вітаміну С. Ви можете знайти в продажу сік шипшини, а з сушеного зварити компот. Тільки майте на увазі, що користі шипшина в компоті принесе вже набагато менше, тому що при термічній обробці концентрація вітаміну С в вихідному продукті зменшується пропорційно часу його приготування.
  • Ківі - ківі також містить велику кількість вітаміну С, так що, для поповнення добової дози, з`їжте кілька його плодів.
  • Чорна смородина - крім вітаміну С вона містить і речовини, що допомагають виводити з організму холестерин, так що вона буде корисна в багатьох відносинах.
  • Солодкий зелений перець - якщо ви звертаєте уваги саме на вміст вітамінів, то такий перець буде значно корисніше в салаті, ніж болгарський червоний.
  • Зелень - зокрема петрушка. Але проблема цих продуктів в тому, що вміст вітаміну С міряється на сто грамів продукту, а з`їсти сто грам петрушки не всім під силу.
  • Суниця і полуниця садові - в них вміст вітаміну С таке ж як і в цитрусових, яке значно нижче, ніж в продуктах згаданих вище.
  • Цитруси - ну і нарешті, ми дісталися до них, зауважте, що це далеко не найбагатші вітаміном С фрукти, і існує ще маса інших продуктів, які допоможуть заповнити добову потребу в ньому. Це повинно бути вам на руку, якщо у вас алергія на цитрусові.

Навіщо потрібен вітамін С

  • Він бере участь в процесах вуглеводного обміну, так що відповідає в якійсь мірі за рівень цукру в крові.
  • Бере участь в процесі згортання крові - без нього кровотечі триватимуть довше і можуть зовсім не припинятися. Від кровоточивості ясен страждали моряки, хворіли на цингу, яка виникає через дефіцит вітаміну С.
  • Допомагає відновленню і переродження тканин, разом з попереднім властивістю ці два процеси відповідають за загоєння ран і відновлення після різних травм.
  • Зменшує проникність судин - за рахунок цього стінки судин стають міцнішими і менш схильні до пошкоджень, так що якщо ви страждаєте від вічно червоних очей або кровотечі з носа, то вам буде дуже корисний вітамін С.
  • Підвищує опір організму до інфекцій - тому вітамін С важливо вживати в період поширення вірусних захворювань, при лікуванні і профілактиці грипу та застуди.
  • Благотворно впливає на підшлункову і щитовидні залози. Тим самим, вітамін С допомагає нормалізувати обмін речовин і травлення.


Знаючи, де найбільше вітаміну С, ви зможете харчуватися корисно і допомогти своєму організму.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!