» » » » Як приймати вітамін е?

Як приймати вітамін е?

Як приймати вітамін Е?

Вітамін Е є дуже сильний антиоксидант, який відмінно бореться з вільними радикалами. Також він попереджає в організмі розвиток патологій. Саме тому не можна допускати брак такого вітаміну. Для цього необхідно вживати в їжу продукти, в яких він знаходиться у великій кількості. З їх повним списком ви можете ознайомитися в статті Де міститься вітамін Е. Якщо ж в організмі спостерігається його дефіцит, то потрібно додатково приймати капсули вітаміну Е. Робити це необхідно правильно, дотримуючись певну дозування.

Дозування вітаміну Е

Приймати вітамін Е необхідно відповідно до вікової категорії (приведена добове дозування):

  • діти від 1 року до 12 років - 6 мг;
  • підлітки (від 13 до 17 років) - 8 мг;
  • дорослі чоловіки і жінки - 10 мг.

При вагітності або годування груддю необхідно збільшити добове дозування до 14 мг. При гормональної терапії і відновлення після операцій лікарі самостійно призначають дозування для пацієнтів. Зверніть увагу, що не можна збільшувати добову дозу на свій розсуд, так як це може привести до серйозних проблем в роботі печінки і підшлункової залози.

Як правильно приймати вітамін Е

Найкраще приймати вітамін Е в першій половині дня. Але не робіть це на голодний шлунок. Бажано пити капсули після прийому їжі, яка повинна містити в собі фрукти і горіхи. Тоді вітамін Е засвоїться швидше і краще. Крім того, при його прийомі необхідно дотримуватися наступних рекомендацій:

  • Швидше засвоїтися вітаміну Е допомагає вітамін А. Тому бажано приймати їх разом. Також можна пити селен. Його дозування повинна бути такою ж, як і у вітаміну Е.
  • Запивайте його соком з цитрусів або напоєм з шипшини.
  • Не приймайте вітамін Е разом з залізом і мінералами, так як вони руйнують його.
  • Якщо лікарем призначена велике дозування, то вживати капсули найкраще не одночасно, а з інтервалами в 2-3 години.
  • Уникайте прийому вітаміну Е разом з протисудомними ліками. Вони перешкоджають його поглинання.

додаткові рекомендації



Перед початком прийому вітаміну Е необхідно обов`язково проконсультуватися лікарем. Його не можна пити разом з аспірином і препаратами срібла, а також при зниженні згортання крові. Також цей вітамін протипоказаний при алергії на токоферол і особам, які перенесли інфаркт міокарда.

Зверніть увагу, що в деяких випадках його прийом може викликати почервоніння шкіри, загальну слабкість, втома, головний біль, нудоту і блювоту. Важливо не ігнорувати такі побічні ефекти, необхідно відразу припинити вживати вітамін Е і терміново звернутися до лікаря.

Додаткову інформацію по цій темі, ви можете дізнатися з нашої іншої статті - Як пити вітамін Е.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!