» » » » Як приймати фолієву кислоту?

Як приймати фолієву кислоту?

Як приймати фолієву кислоту?

Прагнення до здорового способу життя часто призводить до безконтрольного вживання вітамінів. Дійсно, деякі речовини не виробляються організмом людини, а значить, повинні надходити в лікарській формі. До них відноситься і фолієва кислота (вітамін В9). А як приймати фолієву кислоту правильно?

Вітамін В9 для дорослих

Скільки фолієвої кислоти приймати, залежить від стану здоров`я і віку. Добова доза для дорослих становить в середньому 400 мікрограмів (мкг).

Статеві відмінності істотного значення не мають, за винятком вагітності. Ви можете прочитати ще одну нашу корисну статтю Як пити фолієву кислоту при вагітності.

А ось в період її планування чоловіки теж повинні приймати вітамін В9 в кількості від 400 мкг до 1 мг при явному дефіциті. Його недолік збільшує кількість сперматозоїдів з неправильним числом хромосом, що призводить до появи у дітей вроджених дефектів. Точний зміст цього елемента показує тільки біохімічний аналіз крові.



Оральні контрацептиви знижують засвоєння фолацина. Приймаючі їх жінки повинні збільшити дозу вітаміну В9 до 500-600 мкг. Але якщо рівень естрогенів підвищено, то приймати його не можна.

Діти й старі

Малюки до року отримують необхідну кількість з молоком матері. Далі потреба організму, що росте збільшується: до 3 років - 70 мкг, до 6 - 100 мкг, від 7 до 10 років - 150, 11-14 - 200, до 18 - 300 мкг на добу. Батькам не варто самостійно призначати дитині препарат.

Люди похилого віку з нестачею фолієвої кислоти можуть страждати серцево-судинними захворюваннями, артеросклероз, ослабленням функцій мозку. Досить 400 мкг на добу, але якщо є проблеми із засвоєнням їжі, то лікар збільшить дозу. При схильності до втрати слуху 50-70-річним призначають 800 мкг.

Вітамін В9 міститься в деяких полівітамінних комплексах. А дозу, необхідну для заповнення його дефіциту, може визначити тільки лікар.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!