» » » » Які вітаміни для жінок?

Які вітаміни для жінок?

Які вітаміни для жінок?

Жінка - унікальна істота за будовою свого організму. У кожному віці, жіночий організм має свої особливості, він по-своєму функціонує, і тому, вимагає для своєї діяльності різні вітаміни. Які вітаміни для жінок рекомендується вживати в різному віці? Адже часто навіть сам організм сигналізує про зміни і про те, яких продуктів харчування він вимагає. Але, якщо одні жінки слухають «голосу» свого організму, то для більшості він залишається непоміченим. До того ж, деякі жінки йдуть традиційному напрямку в дієтології, яке стверджує, що вітаміни необхідно вживати виключно з продуктів харчування, а ось вітамінні комплекси необхідні тільки в тих випадках, коли у жінки занадто ослаблений організм.

З огляду на, що останнім часом, екологічна обстановка оточуючого нас світу занадто критична, і в той же час, жінка повинна вирішувати все більше і більше проблем, то без вітамінних комплексів неможливо бути здоровою і виглядати красиво ні в 30 років, ні в 40, ні в 50. Особливо ці комплекси будуть корисні в міжсезоння, коли організм ослаблений, а вітамін в продуктах, які ми вживаємо, стає все менше і менше.

Вітаміни для жінок до 30 років



Отже, ми розібралися, що в кожному віці, жінці потрібні різні вітаміни для нормальної життєдіяльності. Незважаючи на те, що жінки до30 років, вважаються ще молодими, щоб скаржитися на якісь проблеми зі здоров`ям, медична статистика невблаганна. Саме до 30 років більшість жінок встигають народити дитину, а то й не одного, а декількох. Як відомо, вагітність занадто сильно впливає на жіночий організм, адже будучи вагітною, жінка віддає все найкраще своєму плоду, в тому числі вітаміни і мінерали, які вона споживає разом з продуктами харчування. Кращі вітаміни для жінок в цей період життя - фолієва кислота і вітамін Е, вітамін С і вітамін В12.

  • Фолієва кислота бере участь практично у всіх процесах організму, в тому числі і при будові нервової системи плода під час його внутрішньоутробного розвитку. Тому лікарі рекомендують вживати фолієву кислоту напередодні зачаття дитини. Вітамін В9 (фолієва кислота) міститься в печінці, в тому числі тріски, в зеленому листі, у фруктах і овочах, в м`ясі та інших продуктах. Однак цей вітамін дуже швидко руйнується, тому рекомендується вживати зелень, фрукти і овочі в сирому вигляді. Для дорослої людини середньодобова норма вітаміну В9 становить 200 мкг на добу, але вагітним жінкам необхідно вживати фолієвої кислоти 400 мкг на добу. Цей вітамін міститься в усіх вітамінних комплексах для вагітних - в матірних і Ельовіт, в вітрум пренаталь і Вітрум пренаталь форте, в Ельовіт і Мульти-табс Перінатал, в Прегнавит. Існують і спеціальні препарати, які містять виключно вітамін В9, але вони призначаються доктором при явному дефіциті цього вітаміну.
  • Вітамін Е сприяє вдалому зачаття і виношування дитини, він сприяє збереженню молодості, перешкоджає появі передчасних зморшок. Вітамін Е міститься в оливковій олії і авокадо, печінки і молоці, горіхах, яйцях і в інших натуральних продуктах. Цей вітамін вважається самим жіночим, і тому, в вітаміни для жінок після 30 років, він також входить. Недостатність вітаміну Е викликає втому, дистрофію серцевого м`яза, перепади настрою. Міститься в полівітамінних комплексах для вагітних, а також в УНДЕВИТ, в Компливит та інших.
  • Вітамін С необхідний для жінок в будь-якому віці, тому що завдяки йому відбувається синтез гормонів кори надниркових залоз, він здатний знизити негативний вплив стресу на організм. Вітамін С міститься в зелені, ківі і лаймі, в овочах і фруктах, але рекомендується в листопаді і в лютому. Будь-який комплекс вітамінів для жінок містить вітамін С, і в той же час, він продається в аптеках в чистому вигляді.
  • Для жінок, які ведуть активний спосіб життя, дуже важливо вживати всі вітаміни групи В, в тому числі і В12. Цей вітамін міститься в м`ясі і свинячої печінки, в рибі. При вживанні вітаміну В12, необхідно знати, що максимальний ефект він дає, якщо вживається в поєднанні з вітаміном С. Тому, в вітаміни для літніх жінок, В12 входить також, як в вітаміни для жінок молодого віку.

Вітаміни для жінок від 30-40 років і вище



Після 30-ти років жінка помічає, що її організм починає старіти - з`являються перші ознаки старіння шкіри, які необхідно знизити до мінімуму. Як це зробити? Звичайно ж, необхідно вживати правильні вітаміни, такі як вітамін А і вітамін В, який міститься в шпинаті і горіхах, в інших продуктах. Вітаміни, жінка 40-річного віку, зокрема, вітамін А, повинна вживати за призначенням лікаря. Підвищити його зміст в організмі за рахунок продуктів харчування можна за допомогою жирних сортів риби, курячої або телячої печінки, курячих жовтків і вершкового масла. Він міститься в моркві і болгарському перці, але при вживанні цих продуктів необхідно додавати трохи рослинного масла.

У вітаміни для жінок 50-річного віку входять вищезгадані вітаміни А, В, С, Д і Е. Вони запобігають відкладання холестерину. Вкрай важливо, щоб в вітаміни для жінок 45-ти років входила фолієва кислота, яка допомагає поліпшити гормональний фон жінки. До речі, в цьому віці дуже корисна соя - вона містить фітоестрогени, які благотворно впливають на жінку в період клімаксу. Мінерал селен рекомендується вживати в будь-якому віці, оскільки він запобігає розвитку ракових клітин.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!