» » » » Які вітаміни пити при вагітності?

Які вітаміни пити при вагітності?

Які вітаміни пити при вагітності?

Як відомо, під час вагітності всі органи і системи жінки відчувають серйозне навантаження. Саме тому дуже важливо допомагати організму, приймаючи вітаміни. Відомо, що навіть повністю правильний раціон харчування не здатний в достатку наситити організм майбутньої мами. Тому важливо застосування додаткових полівітамінних комплексів.

  • Отже, які вітаміни пити при вагітності, щоб вона протікала вдало і без ускладнень? Перш за все, вагітній жінці просто необхідний вітамін А, що володіє антитоксичні властивістю. Він допомагає підтримувати гостроту зору, покращує роботу дихальної і травної системи, а також формує емаль і бере участь в розвитку опорно-рухового апарату. Майбутня мама повинна отримувати близько 2,5 мг. даного вітаміну.
  • Для правильного розвитку дитини потрібно вживати також вітамін D, який позитивно впливає на кістки і зуби. Щоденна потреба в цьому вітаміні становить 12 мкг.
  • У свою чергу, вітамін В5 покращує синтез ферментів в організмі, зміцнює нервову систему і прискорює обмін речовин.
  • Ще одним з найважливіших елементів для вагітної жінки є вітамін К. Він бере участь в утворенні білка, покращує згортання крові і перешкоджає кровотеч. Щоденна потреба в цьому вітаміні становить приблизно 10 мкг.
  • Вітамін PP забезпечує нормальний процес розвитку нервової та м`язової системи, а також надає енергію майбутній мамі. У добу необхідно споживати близько 20 мг цього елемента.

Планування вагітності: які пити вітаміни перед зачаттям

Варто зазначити, що важливо приймати вітаміни не тільки в ході вагітності, але і до зачаття. Як мінімум, за три місяці до запланованої вагітності необхідно переглянути свій спосіб життя, відмовившись від алкоголю, куріння та інших шкідливих звичок. У цей період жінці бажано почати пити вітамін В9, який є прекрасною профілактикою вроджених захворювань. Крім цього, він буде актуальний і на початку вагітності. Другим за значимістю вітаміном в цьому контексті є вітамін Е. Він бере участь в синтезі гормонів, покращує циркуляцію крові і, плюс до всього, є антиоксидантом.



Продовжуючи тему того, які вітаміни пити перед вагітністю, необхідно порушити питання дозування. В даному матеріалі наведено середні дані, які неприйнятні для всіх жінок. Саме тому в кожному випадку потрібен індивідуальний підхід. Тільки лікар може визначити оптимальне співвідношення і дозування вітамінів, що виключить їх недолік або надлишок.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!