Як колоти вітаміни?

Як колоти вітаміни?

Вітаміни відіграють важливу роль у житті людини. Вони необхідні для підтримки життєво важливих функцій організму. Вітаміни не постачають в наш організм енергію як, наприклад, білки, вуглеводи і жири, але вітаміни беруть участь в обміні речовин організму і, тим самим, допомагають нормалізувати майже всі процеси в організмі. Вчені поділяють всі вітаміни на дві групи: жиророзчинні (вітамін С, вітамін РР, вітамін Н фолієва кислота, і вітаміни групи В) і водорозчинні (А, D, Е, і К). Ми звикли приймати вітаміни у вигляді таблеток, але існують вітаміни, зокрема, відносяться до групи В, які погано засвоюються через шлунково-кишковий тракт, і їх необхідно вводити внутрішньом`язово. Як колоти вітаміни групи В?

Як правильно колоти вітаміни

Перед тим, як колоти вітаміни, необхідно проконсультуватися з лікарем. Не треба самостійно ставити собі діагноз і прописувати лікування.

Внутрішньом`язовіін`єкції робити досить просто. Зазвичай вітаміни вводяться в сідниці, але якщо Ви збираєтеся самостійно їх вводити, то для більшої зручності можете робити ін`єкції у верхню частину стегна. Для ін`єкції Вам знадобиться: сама ампула з розчином вітаміну, одноразовий шприц для ін`єкцій; спиртова серветка, вата.



Перед тим, як зробити укол, вимийте руки з милом. Відкрийте ампулу з розчином вітаміну і шприц. Потім зніміть з голки шприца пластиковий ковпачок і, потягнувши трохи поршень на себе, повільно впустіть в шприц повітря. Тепер уже можна набирати в шприц наш вітамін. Коли ампула спорожніє, треба перевернути шприц голкою вгору і злегка постукати по ньому нігтем для того, щоб маленькі бульбашки повітря зібралися в один великий міхур вгорі шприца. Потім поступово тисніть на поршень. Повітря повинен весь вийти назовні, а на кінчику ж голки повинна з`явиться крапля препарату.

Місце уколу треба протерти ваткою, змоченою в спиртовому розчині. Лівою рукою злегка треба натягнути шкіру в місці, куди будете робити укол, а правою введіть швидко голку. Вітамін вводите повільно, поступово натискаючи на поршень. Витягуємо голку, і протираємо місце уколу спиртовим розчином.

вітамін В1



Вітамін В1 (тіамін) виконує енергообразующую функцію в кожній клітині організму. Коли його не вистачає, людина відчуває почуття постійної втоми, швидке стомлення. Пам`ять, індивідуальні здібності та інтелект - за все це відповідає вітамін В1. Як колоти? Його колють повільно, глибоко в м`яз. Для дорослих призначають по 20-50 мг тіаміну хлориду або ж 30-60 мг тіаміну броміду, по 1 разу в день. Приймають щодня, поступово переходячи на прийом всередину. Курс лікування становить 10-30 ін`єкцій.

вітамін В6

Вітамін білкового обміну, він впливає на синтез білка. Вітамін В6 призначають ослабленим хворим, після будь-яких операцій або травм, так як будь-який одужання починається з нормалізації обміну білка. Важливо знати, як колоти вітамін В6. При такому захворюванні як паркінсонізм - колоти по 100 мг на добу, на курс лікування по 20-25 ін`єкцій, повторюють цей курс через 2-3 місяці. При депресії інволюційного віку (клімаксі) колють по 200 мг на добу.

вітамін В12

Це єдиний вітамін, який містить кобальт. Саме від його наявності в організмі залежить процес зростання, а ще стан травної і нервової системи. Вітамін В 12 бере участь в обміні речовин, виведення з організму продуктів обміну. Якщо вони не будуть виводитися вчасно, буде відбуватися поступове руйнування нервових клітин. Але самостійно приймати даний вітамін можна, краще це робити за вказівками фахівця. Саме лікар правильно порекомендує, як колоти вітамін В12. Для усунення дефіциту цього вітаміну вводять внутрішньом`язово по 1 мг щодня (протягом 1-2 тижнів). Для профілактики - всього лише 1 мг 1 раз на місяць.

Кожен вітамін корисний для організму, але перед тим, як починати курс лікування, треба проконсультуватися з лікарем. В іншому ж випадку, від вітамінів буде не користь, а тільки шкоду. Приймайте вітаміни правильно!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!