» » » Як є папайю?

Як є папайю?

Як є папайю?

Струнка деревце папайї досягає 5-10 метрів у висоту. Його називають також динним або хлібним деревом, і це не випадково. Кажуть, солодка стигла папайя з вигляду і за смаком нагадує диню. Хлібним деревом її називають, так як їдять папайю не тільки в сирому вигляді. Запечена на багатті, м`яка, золотисто-жовта папайя починає пахнути хлібом. А тепер поговоримо про те, як правильно розрізати і чистити папайю.

Способи поїдання папайї

Зараз ми опишемо, як є папайю в сирому вигляді, як її зручніше нарізати. Кожен зможе вибрати спосіб собі до душі.

  1. М`який плід розрізаєте уздовж навпіл. Витягуються насіння (це просто зробити ложечкою). Тепер можна просто їсти папайю ложкою, як іноді їдять кавун або ківі. Якщо плід дійсно стиглий і м`який, їсти ложкою його буде зручно.
  2. Також розрізати папайю уздовж, вийняти насіння. А потім кожну половинку нарізати уздовж на 4-5 зубчики, як кавун. Так і їсти. Для зручності можна зробити надрізи до шкурки і відкушувати шматочки.
  3. Робимо все те ж саме, що і в другому способі, але з кожної часточки очистити шкірку і нарізати папайю часточками в тарілку. Їсти можна руками, вилочкою або дерев`яними шпажками.

Цікаві відомості про папайе

  • Їдять папайю в основному в сирому вигляді, проте її можна і готувати (трохи пізніше про це).
  • Папайя покращує травлення, тому їсти її правильно до основного прийому їжі, хвилин за 30.
  • Насіння папаї не поспішайте викидати. Висушіть їх і використовуйте замість перцю як спецію, вони значно корисніше перцю.
  • Папайя добре поєднується з лимонним соком. Наріжте її часточками в тарілку (спосіб 3) і збризніть свіжим лимонним соком.
  • Папайя здатна дозрівати. Зрілий фрукт м`який, жовтий, іноді з помаранчевим рум`янцем, без будь-яких темних плям. Запах не повинен бути різким.
  • Величезна кількість корисних речовин цього фрукта вступають в дію тільки якщо фрукт зрілий. Крім того, важлива міра. Надмірне вживання папайї може принести шкоду.

Що приготувати з папайї

Папайя з шинкою

Треба: папайя (1) - сік лимона (1/2) - шинка (100 г) - перець за смаком (можна замінити висушеними насінням папайї) - твердий сир (кількість за бажанням) - волоські горіхи (за смаком).

Готуємо: чистимо і нарізаємо папайю тонкими часточками, скроплюємо кожну соком лимона і присмачуємо перцем. Зверху на кожну часточку кладемо тонкий шматочок шинки. Сир можна нарізати дуже тонко і також покласти зверху, можна подавати окремо у вигляді стружки. Поруч також подаються волоські горіхи. Насправді, варіацій приготування може бути маса. Головне тут - вишукане поєднання продуктів, що ідеально доповнюють один одного.

Десерт з папайї



Треба: папайя (600 г) - вершковий сир (типу Філадельфія, 3 ст.л.) - Лайм (1/2) - мед (3 ст.л.).

Готуємо: очищаємо і ріжемо папайю. Розміщуємо її в блендер і робимо пюре. Додаємо всі продукти, що залишилися, ретельно збиваємо.

Можна їсти так, як крем, можна заморозити. Кладете в морозильну камеру на 1 годину. Після дістаєте і збиваєте, знову забираєте. Через годину робите те ж саме. Повторити процедуру краще 3-4 рази, це зробить десерт ніжнішим, однорідним за консистенцією.

Виявляється, не такий це і простий фрукт, так як є папайю можна в будь-якому вигляді.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!