Як є устриць?

Як є устриць?
Як є устриць?

Устриці - це не тільки традиційний делікатес у французькому ресторані: зробити не менше вишукану страву з них при бажанні можна і вдома. Однак найчастіше живих або заморожених устриць просто їдять в чистому вигляді. Розглянемо докладніше, як правильно їсти устриць. Спочатку поговоримо про те, як їх потрібно вибирати, тому що якщо ви купите несвіжі устриці, то можете дуже сильно отруїтися.

Вибираємо і готуємо устриці

Вибирайте неушкоджені устриці, у яких стулки щільно закриті. Також ви можете знайти свіжі устриці без раковин. Всі такі устриці повинні бути пухкими, одного розміру і знаходитися в прозорої рідини.

Живих устриць потрібно покласти на лід, накрити рушником і зберігати в холодильнику. Термін зберігання - не більше п`яти діб. Устриць без раковин можна тримати в ємності з розчином солі не більше доби. Готуйте розчин в пропорції 0, 5 ч. Л. солі на одну чашку води. Однак по можливості устриці найкраще з`їдати відразу після покупки.

Перед використанням відмивають раковини устриць від піску під струменем проточної води з використанням жорсткої щітки. Відкривати устриці необхідно прямо перед поїданням або приготуванням. Від устриць з уже пошкодженими або відкритими раковинами найкраще позбутися.

Як є устриць: інструкція



Щоб з`їсти устрицю, її потрібно правильно відкрити. Не забудьте при цьому перевірити свіжість устриці:

  • Якщо устриця свіжа, то відкрита раковина повинна прагнути зачинитися.
  • Також свіжа устриця реагує на кислоту. Після відкриття устриці в неї прийнято капати трохи лимонного соку для смаку. Поспостерігайте за тим, як устриця реагує на нього. Жива устриця трохи морщиться від кислоти.
  • Крім тіла устриці, всередині знаходиться ще і спеціальна рідина. У несвіжих устриць вона розіллється, і на вагу такі устриці здаються легше свіжих.

Якщо ви запідозрили, що устриці не свіжі, краще їх не їсти.

Як відкрити устрицю

  1. Відкривання усріци.Устрицю кладуть на серветку або рушник і беруть в ліву руку або ж поміщають її на тарілку і притримують так, щоб плоска стулка знаходилася зверху.
  2. Ніж (краще використовувати спеціальний) вставляють в місце, де з`єднуються стулки, і повертають на зразок важеля до тих пір, поки не відбудеться клацання.
  3. Після цього проводять лезом в центрі устриці зверху і підрізають м`яз, яка закриває стулки.
  4. Потім, не перевертаючи устрицю, щоб не витік її сік, раковину відкривають.
  5. У випадку потрапляння в потрапили шматочки раковини, їх потрібно витягти ножем. Устрицю не промивати.
  6. Нижні стулки викладають на лід, поливають лимонним соком.
  7. Для зручності поїдання слід підрізати устрицю знизу. Після цього її як би висмоктують одним ковтком - таким чином і їдять живих устриць. Також можна користуватися спеціальною вилкою або ложкою для вилучення м`яса устриці. Сік також випивають.

Заморожених устриць готують відразу після розморожування. Можна їх варити, але не довше хвилини. Заморожені устриці втрачають свої деякі корисні властивості, але не втрачають в смаку.

З чим подавати устриці?

Подача устриць на льоду з лимонним соком.До устриць в комплекті можна подати сірий хліб з вершковим маслом, соус з винного оцту. Самі устриці зазвичай сервірують часточками лимона. Також для приправи устриць підійде оливкова олія і кислий або гострий соус Табаско. Солити устриць не прийнято.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!