» » Що їдять у франції?

Що їдять у франції?

Що їдять у Франції?

Жодна національна кухня, не може перевершити французьку в оригінальності та вишуканості. Те, що їдять у Франції, відрізняється від їжі інших країн. Приготування їжі для французів це мистецтво. Кожна страва готується за власним рецептом, додаючи навіть в відомі рецепти свою родзинку.

кухня Франції

Французи првінеслі в повсякденну кухню справжню розкіш. З солодких страв вибудовуються високі вежі. М`ясо, устриці, риба укладаються на «постаменти». У порівнянні з іншими європейськими країнами французькі кухарі використовують менше молочних продуктів. Винятком є французькі сири. Понад три тисячі соусів використовується у французьких стравах. Всі французькі страви готуються виключно зі свіжих продуктів, якість продуктів зберігається після теплової обробки. Кухня Франції багатогранна, в різних областях країни можуть бути розбіжності щодо рецептів деяких страв. Однак незалежно від районів французька кухня рясніє овочами і коренеплодами.

Про кухню Провансу

Незамінними в прованської кухні є овочі, часник, приправи: естрагон, майоран, орегано, базилік, кріп, петрушка, розмарин. Овочі використовують в гарячих і холодних стравах. Овочеві страви готуються дуже ситні, тому іноді замінюють основні.

Тріска, щука, палтус, короп, сардини прикрашають більшість прованських страв. Особливо популярна у Франції вуха буябес з дрібними сортами риби, морепродуктами, овочами, вином, спеціями. Попитом користуються мідії, устриці.

М`ясом в Провансі користуються стримано. Є кілька страв: тушкована яловичина, рагу з ягняти, молочне порося, пармська шинка, які стоять на столах французів.

Десерт в Провансі користується особливим попитом. На столі завжди є шоколад, горіхи, нуга, сухофрукти, печиво. Одним з улюблених пирогів є клафути з яблучно-вишнево-абрикосовою начинкою. У будь-кондитерської завжди є тістечка, булочки, торти, мармелад, цукерки, крем-брюле.

Про кухню Бургундії



У кухні Бургундії застосовують вино в багатьох стравах. Вино додають в соуси, підливи. У вині маринують м`ясо, равлики. Равлики подають без черепашок, додаючи петрушку і цибулю.

Про кухню Нормандії

Цінуються в Нормандії молочні продукти: вершки, вершкове масло, сир камамбер. У Нормандії м`ясо і рибу завжди готують з вершками. А такі страви, як яловичий бік по-нормандськи з вершками і грибами і качку по-руанского так смачно готувати можуть тільки в Нормандії.

Про кухню Лотарингії

Лотарингія славиться відкритими пирогами з скибочками копченого сала чи шинки з розплавленим сиром. Національним блюдом є тушкована капуста по-ельзаскі зі свининою і копченої грудкою.

Про кухню Ліона

Лионская кухня славиться надзвичайно смачним цибулевим супом гратин по-ліонськи. Традиційне різдвяне блюдо - смажений Каплун з каштанами. Каплуни (молоді півники) вирощуються в клітинах, від цього м`ясо у них стає соковитим, ні з чим незрівняним за смаком.

страви Франції

Кожна страва, приготована у Франції, може запам`ятатися на все життя. Найвідоміше блюдо, приготоване французькими кухарями - жаб`ячі лапки. Франція так само славиться своїми сирами, їх виробляють понад 500 різноманітних сортів: тверді, м`які, молоді, витримані, з скоринкою, з цвіллю. Також відомі «равлик по-бургундські», яйця «кокот» з екстрагоном, Про таких національних стравах, як рататуй, жульєн, багет, круасани знають не тільки у Франції. Часто вони бувають і на столах росіян.

Французьким національним напоєм є вино, найвідоміше - це бордо і бургундське. Вино подається практично до кожної страви, а іноді входить і у вартість комплексних обідів. Французьке шампанське, коньяк, кальвадос не менше відомі в світі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!