» » » Як називають французів?

Як називають французів?

Як називають французів?

У кожної нації є особливості, які здаються дивними представникам інших народів. Це може бути манера поведінки, звичаї, кулінарні пристрасті. Чи не змогли уникнути нерозуміння з боку сусідів і французи. Так, як називають французів?

Особливості національного характеру

Слово «француз» відбулося про назви племені франків. Вони завоювали в V ст. землі кельтських племен, названих римлянами галлами. Гальський півень (родовий знак галлів) до сих пір неофіційний символ Франції. Французи впевнені, що від галлів їм дісталися такі якості, як сміливість і життєрадісність.

Жителі інших країн асоціюють французів з півнем за такими ознаками: задерикуватість, легковажність, зарозумілість. Для іспанців французи, які вважаються зарозумілими нахабами, схожі на мохноногих голубів - gabachos, що на сленгу означає «французики».

відлуння війни

Найбільша кількість прізвиськ дали французам англійці. Дві країни занадто довго воювали один з одним (згадаємо Столітню війну), і взаємна недовіра між жителями збереглося до цих пір.

Мабуть з часів військових дій французька фраза «Я здаюся» - Je me rends перетворилася в англійській мові в схоже за звучанням ім`я власне Jimmy Round, що означає «француз». Француженку іноді називають ou-la-la girl (дівчинка у-ля-ля) через звичку французів часто вигукувати: «У-ля-ля!».

Скажи мені, що ти їси ...



Найбільше дістається французам через особливості національної кухні. Є версія, що використовувати в їжу земноводних довелося жителям Франції не від хорошого життя, а під час Столітньої війни через брак продовольства. Тоді ж стали є равликів і цибульний суп.

Через ці кулінарних шедеврів англійці називають французів жабниками (froggies) або лягушкоедамі (frogeater). А район Лондона з французькими магазинами прозвали Жаб`ячої долиною. Жабоєдов називають французів і німці.

Зате серби проявляють оригінальність, називаючи словом «жабар» (басейн) італійців.

Знаючи, як називають французів, давайте не будемо сліпо слідувати стереотипам. Адже у кожної нації знайдеться маса позитивних якостей.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!