» » » Скільки років тривала столітня війна?

Скільки років тривала столітня війна?

Скільки років тривала столітня війна?

Будь-яка освічена людина чула про таку війну, як «Столітня». Багато хто навіть знає, що брали участь в ній Франція і Англія. Однак не кожен зможе точно відповісти на питання, скільки років тривала Столітня війна. Адже в дійсності протистояння не мало настільки красивий термін, його округлили, причому в меншу сторону. За фактом конфлікт тривав з 1337г. по 1453р., таким чином, Столітня війна тривала 116 років.

етапи війни

Тим часом, термін «Столітня війна» - це узагальнююче поняття для серії військових дій:

  • 1337-1360 р - едвардіанської війна;
  • 1369-1389 р - Каролінська війна;
  • 1415-1429 р - Ланкастерська війна;
  • 1429-1453 р - остаточний перелом, завдяки Предводительці французької армії Жанні д`Арк.

Приводом для початку протистояння послужили домагання правлячої династії Англії на престол Франції. До того ж, англійці домагалися повернення володінь, що раніше належали британській короні. Спочатку в цьому конфлікті лідирували англійці, але в кінцевому підсумку вони все ж не змогли реалізувати свої плани.

підсумки війни

За результатами Столітньої війни Англія втратила контроль майже над усіма належали їй землями на території Франції. Виняток - портове місто Кале. При цьому формальний мирний договір між ворогуючими країнами був підписаний лише в 1475 р

Поряд зі Столітньої війною, чималий інтерес представляє Перша Світова війна, докладніше про яку можна дізнатися з нашої статті Коли почалася Перша Світова війна.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!