» » » Коли була революція в росії?

Коли була революція в росії?

Коли була революція в Росії?

Відповідно до сучасної історії в царській Росії було три революції.

Революція 1905 року

Дата: январь 1905г - червень 1907г.Толчком до революційних дій народу став розстріл мирної демонстрації (22 січня 1905р.), В якій взяли участь робітники, їх дружини і діти на чолі зі священиком, якого пізніше багато істориків називали провокатором, спеціально привів натовп під гвинтівки.

Результатом першої російської революції став прийнятий 17 жовтня 1905 Маніфест, який надавав російським підданим громадянські свободи, засновані на недоторканість особи. Але цей маніфест не вирішував основного питання - голоду і промислової кризи в країні, тому напруга продовжувало накопичуватися і пізніше розрядилося другою революцією. Але першою відповіддю на питання: "Коли була революція в Росії?" буде - 1905 год.

Лютнева буржуазно-демократична революція 1917 року



Дата: лютий 1917р. Голод, політична криза, затяжна війна, невдоволення політикою царя, бродіння революційних настроїв у великому Петроградському гарнізоні - ці фактори і багато інших призвели до ускладнення ситуації в країні. Загальний страйк робітників 27 лютого 1917 в Петрограді переросла в стихійні безлади. В результаті були захоплені основні урядові будівлі і головні споруди міста. Велика частина військ перейшла на бік страйкуючих. Царська влада не змогла впоратися з революційною ситуацією. Викликані з фронту війська не змогли потрапити в місто. Результатом другої революції було повалення монархії, і встановлення Тимчасового уряду, до якого увійшли представники буржуазії і великі землевласники. Але поряд з цим було сформовано Петроградський рада, як ще один орган влади. Це призвело до двовладдя, яке погано позначилася на встановлення порядку Тимчасовим урядом у виснаженій тривалою війною країні.

Жовтнева революція 1917 року

Дата: 25-26 жовтня за старим стилем. Триває тривала Перша світова війна, російські війська змушені були відступити і несуть поразки. Голод в країні не припиняється. Основна маса людей живе в злиднях. Відбуваються численні мітинги на заводах, фабриках і перед військовими частинами, дислокованими в Петрограді. Більшість військових, робітників і весь екіпаж крейсера «Аврора» стали на бік більшовиків. Військово-революційний комітет оголошує про збройне повстання. 25 жовтня 1917 р. стався більшовицький переворот, очолений Володимиром Леніним - було скинуто Тимчасовий уряд. Сформовано перший Радянський уряд, пізніше в 1918 р підписаний мир з уже втомилася від війни Німеччиною (Брестський мир) і почалося будівництво СРСР.

Таким чином, у нас виходить, що на питання "Коли була революція в Росії?" можна коротко відповісти так: всього тричі - раз в 1905 році і два рази в 1917.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!