» » » Який був ленін?

Який був ленін?

Який був Ленін?

Напевно, поки що немає таких людей в Росії, які б не пам`ятали, хто такий був Ленін. Всім відомо, що Володимир Ленін був революціонером і організатором Жовтневої революції 1917 року, а також засновником першої соціалістичної держави в світі. Який був Ленін, які основні факти його біографії, а також деякі цікаві моменти його життя, про які так довго замовчувалося?

біографія Леніна

Отже, Володимир Ілліч Ленін. Біографія цього знаменитого людини починається 22 квітня 1870 року в місті Симбірську. Коли в 1887 році Ленін закінчив Симбірську гімназію із золотою медаллю, то відразу ж вступив на юридичний факультет Казанського університету, але довго там не провчився через участь у студентських заворушеннях. Незважаючи на це в 1891 році він склав усі іспити екстерном на юридичному факультеті Санкт-Петербурзького університету і переїхав до Петербурга, де став працювати помічником адвоката.

Так хто ж такий був Володимир Ленін? Біографія цієї людини як революціонера почалася після поїздки в 1895 році в Швейцарії, Німеччини та Франції, де він зустрівся з основними діячами робітничого руху. Повернувшись до Петербурга, Ленін створює «Союз боротьби за визволення робітничого класу», але через кілька місяців його садять у в`язницю, а потім висилають в село Шушенское на 3 роки. 10 липня 1898 Ленін будучи атеїстом вінчається в церкві з Надією Крупської тільки через те, щоб їх не розлучили на засланні.



Після закінчення заслання Ленін спільно з іншими революціонерами об`їжджає більшу частину російських міст, де створює зв`язок з революційними осередками. У той же час за підтримки Плеханова в Швейцарії він починає випускати газету «Іскра», в поширенні якої йому багато в чому допомагає Крупська. За кордоном Ленін живе аж до 1917 року, здійснюючи періодичні поїздки в Росію для контролю роботи революційних осередків, а також займаючись створенням своїх комуністичних праць. Як в Росії, так і за кордоном Леніна кілька разів заарештовували, допитували, підозрюючи в шпигунстві, але випускали.



У квітні 1917 року Ленін приїжджає в Санкт-Петербург і виступає на Фінляндському вокзалі з квітневими тезами, які паралельно публікуються в продукції, що випускається Леніним газеті «Правда», а вже в жовтні організовує повстання, що закінчилося революцією і поваленням царського режиму. З цього моменту він стає вождем країни, бере участь у знищенні царської сім`ї і створення Червоної армії, домагається завершення війни з Німеччиною, а також відіграє безпосередню роль в розгромі армії Колчака.

З 1918 року Ленін створює політику червоного терору, організовуючи розстріли та ізоляцію неблагонадійних громадян в концентраційних таборах, а також висилаючи за кордон кращих представників російської інтелігенції. Ленін керував чотирма компаніями, основною метою яких було знищення російської православної церкви шляхом руйнування церков і розстрілу попів. У той же час саме Ленін оголосив про тотальну електрифікації країни і нову політику НЕПу, метою яких був розвиток відсталої Росії до рівня країн Європи.

Через тяжкі наслідки після замаху на Леніна в 1918 році, а також сильної перевантаженості, здоров`я його стало різко погіршуватися, а 21 січня 1924 року помер в Горках від крововиливу в мозок. Після смерті його тіло було забальзамоване і поміщено в спеціально побудований Мавзолей на Червоній площі, де вона перебуває й донині.

Особливі факти з життя Леніна

Ось кілька цікавих фактів з життя вождя світового пролетаріату, які можуть бути цікаві для підростаючого покоління:

  • питання про те, яке прізвище у Леніна, може бути вирішене таким чином: справжнє його прізвище Ульянов безліч разів замінювалося різними псевдонімами (В. Ільїн, Ів. Петров, В. Фрей, К. Тулін, Старий, Карпов);
  • за словами сучасників, Ленін був дуже пунктуальним, жорстоким, авторитарним і безжальним людиною, який не терпів ніякого незгоди зі своєю власною думкою;
  • якщо згадувати про те, яке було хобі у Леніна, то в першу чергу приходять на розум його захоплення мовами (він знав німецьку, французьку, англійську та латинський), спортом (займався плаванням), читанням і письменництвом.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!