» » » Що таке біографія?

Що таке біографія?

Що таке біографія?

Біографія - слово, що має грецьке походження. Що таке біографія? Це життєпис якоїсь людини ( "біо" - життя і "графіка" - лист).

Життя яскравих особистостей завжди привертала і привертає людей. Відома літопис «Повість временних літ», написана в 1113 році ченцем Києво-Печерського монастиря, Нестором - перша спроба описати життя і діяльність перших київських князів. Потім стали з`являтися житія, вони описували життя людей, канонізованих церквою, стали святими.

З появою світської літератури біографії видатних історичних діячів стали дуже популярні. На сьогоднішній день це не тільки окремі видання, а й цілі серії книг. Однією з популярних є ЖЗЛ - серія «Життя видатних людей», в якій зібрані біографії політиків, письменників, вчених, діячів культури - всіх тих, хто вніс значний внесок в історію Росії.

Що відбивається в біографії?

  1. Найбільш значущі події з життя тієї чи іншої людини, передані в хронологічному порядку
  2. Оцінка діяльності даної особистості як його сучасниками, так і нащадками.
  3. Часто дається ілюстрований матеріал, в тому числі і фотографії яскравих подій життя.

Слово »біографія» можна застосувати не тільки для назви типу твору науково-популярної або навіть художньої літератури. Це слово має і інші відтінки значення:

  • Кожна людина має свою біографію - історію свого життя, що представляє низку подій, вчинків, рішень. Наприклад: "Біографія кожної людини - це справжній роман про його життя."
  • Слово вживається і в переносному значенні - життя людини. Наприклад: "Він розповів дивовижний випадок зі своєї біографії."

На даному сайті можна знайти пояснення інших слів, а також біографії яскравих особистостей:

  • Хто такий Навальний
  • визначення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!