» » » Що таке інкогніто?

Що таке інкогніто?

Що таке інкогніто?

Слово «інкогніто» має латинське коріння і означає «придумувати» або «обманювати».

В італійській мові інкогніто - невідомий, невпізнаний. Відповідно, з етимології випливає і значення слова: людина, яка взяла інше ім`я (як правило, вигадане) з метою бути невпізнаним.

визначення

Що таке інкогніто? У тлумачних словниках російської мови слово визначається, як таємно, не розкриваючи себе, таємно, під вигаданим ім`ям. Наприклад, «він приїхав сюди інкогніто», «подорожуючи інкогніто, ця людина в готелях залишав запис: Джонатан Свіфт».

Це поняття визначає обличчя (в більшості випадків - офіційне, іноді - приватне), яке приховує своє справжнє ім`я, але не зі злочинними цілями, а за тим, щоб стати невпізнаним.

Інкогніто в світовій історії

В історичному контексті відомі випадки, коли досить відомі особи (навіть королівської крові) подорожували, використовуючи інкогніто, щоб вирішити свої приватні недержавні справи. Так, королева Нідерландів свого часу використовувала псевдонім графиня Бурен, переміщаючись по країні. А Петро Перший, приїжджаючи в Європу з посольством, був засекречений під ім`ям Петро Михайлов (при цьому на чолі делегації були Лефорт і Головін), тобто - подорожував інкогніто. Великий вождь російської революції В. І. Ленін також був не чужий інкогніто і подорожував, часом сильно загримувавшись, під псевдонімами: Ільїн, Петров, Сілін, Ріхтер та навіть - Старий.

Нікі

У сучасному комп`ютерному світі ники - один із проявів поняття інкогніто. Людина, що користується певним псевдонімом (ніком), може подорожувати по просторах мережі, приховуючи своє справжнє ім`я.

Детальніше про значення інших слів читайте в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!