» » » Що таке альфа?

Що таке альфа?

Що таке альфа?

Іноземне слово «альфа» міцно прижилося в російській мові і зустрічається в самих різних поєднаннях. Про те, що таке «альфа», ми розповімо в цій статті, а значення інших незнайомих слів ви можете дізнатися на нашому сайті в розділі визначення.

«Альфа»: походження і значення слова

Слово «альфа» прийшло до нас дуже давно з грецької мови, в якому так називається перша буква алфавіту. З цим пов`язано і його основне значення: «альфа» - це «початок», «перше», а часом навіть «головне» або «краще». Популярно вираз «альфа і омега» або «від альфи до омеги» - тобто, «перше й останнє», «від початку до кінця», тому що «омега», в свою чергу, - остання буква грецького алфавіту.

Слово «альфа» широко застосовується в науці. Наприклад, назва найяскравішої зірки в сузір`ї завжди починається з «альфи» - Альфа Цефея, Альфа Центавра і т. Д. У фізиці існує поняття «альфа-частинки» - це позитивно заряджені частинки, що складаються з двох протонів і двох нейтронів.

Всім напевно знайоме популярне слово «альфа-самець» - в зоології це головний самець в групі, що має незаперечний авторитет і право на всіх самок. Про переносному значенні цього слова стосовно до чоловіків здогадатися неважко.

«Альфою» може називатися ще й рослина - злак, що росте в Північній Африці, родич ковили. Їм годують худобу, а стебла використовують для плетіння і для виготовлення паперу.

Всі можливі визначення і приклади застосування слова «альфа» перерахувати важко, тому головне запам`ятати його основне значення. Тоді легко буде здогадатися про сенс «альфи» в самих різних контекстах.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!