» » » Що таке омега?

Що таке омега?

Що таке омега?

"Омега" - слово грецького походження, що має широкий спектр значень і застосувань в різних дисциплінах. Розглянемо докладніше кожне значення слова.

Що таке омега: значення слова

  1. В першу чергу омега - 24 за рахунком буква грецького алфавіту (Omega- - прописна, omega- - рядкова). В системі запису грецьких цифр і чисел, яка також була запозичена кириличної системою числення, омега має числове значення 800. Омега - остання буква грецького алфавіту і в переносному сенсі дуже часто має значення крайньої межі або кінця чого-небудь. Недарма існує поєднання "альфа і омега", буквально означає "початок і кінець", "від і до".
  2. Прописна буква омега використовується у фізиці для запису одиниці електричного опору - Ом згідно з міжнародною СІ. У теорії ймовірності ця ж буква є символом для позначення простору елементарних подій.
  3. Рядкова буква омега також може бути застосована в фізиці для позначення кругової частоти коливання, масової частки речовини, кутової швидкості.
  4. Символ "омега" широко використовується в геометрії, де може позначати деякі елементи геометричних фігур (наприклад, кути), а також в алгебрі, будучи універсальним кодом для кодування позитивних цілих чисел.
  5. В інформатиці омега застосовна як найменування мови програмування - Cw або Comega. Вимовляється так: "сі омега".
  6. В астрономії словом "омега" називають туманність в сузір`ї Тельця або ж їм позначають скупчення зірок в деяких сузір`ях.
  7. У сучасному світі "омега" фігурує в назві деяких технічних пристроїв, наприклад, радіоприймач "Омега" або Omega - система радіонавігації. Омега зустрічається в назві деяких іномарок, наприклад, Opel Omega.


Є також корисні кислоти під назвою Омега-3 і Омега-6. По даній тематиці почитайте статтю Як приймати Омега-3.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!