» » » » Яку рибу давати дитині?

Яку рибу давати дитині?

Яку рибу давати дитині?

З початком введення прикорму малюк з кожним місяцем дізнається все більше і більше смаків, пробує все більше продуктів. А коли ж приходить черга риби? І яку рибу давати дитині першою? Давайте розберемося.

Ці питання починають мучити маму вже однорічної дитини. Риба - унікальний продукт за складом і властивостями, який не можна замінити чимось іншим. Але як вибрати з безлічі видів риби, ту, яка необхідна маленькій дитині? Головне, вводити будь-яку рибу в дитячий раціон дуже обережно.

Чим корисна риба

Насправді риба забезпечує наш організм корисними речовинами, такими як кальцій і фосфор. Вони просто необхідні для зміцнення кісткової системи і зростання дитини-йод живить щитовидну залозу дитини. Крім цього, в рибі містяться: цинк, мідь, фтор, бром, магній, залізо. Риба збагачує організм дитини вітамінами А, груп В, E, D.

Кожна дитина і дорослий потребує поліненасичених омега - кислотах, які необхідні для важливих процесів в нашому організмі. У тушках морської й океанічної риби ці жирні омега-кислоти найбільш цінні.

Крім цього, риба добре засвоюється, вона не навантажує шлунок і не викликає дратівливих процесів шлунково-кишкового тракту. З риби можна приготувати багато смачних страв для дитини - тефтелі, суфле, рагу, котлетки, запіканки і так далі.

недоліки риби

Але у риби є і недоліки. Перше, що варто відзначити це алергенність. У дитячому організмі вона може викликати алергію. Тому потрібно намагатися поступово, щоб зрозуміти яку рибу можна давати дитині, а яку поки варто відкласти. Ще недолік - наявність дрібних кісточок. Ще один мінус - якісну рибу не так просто знайти.

Як вибрати рибу для дитини



Найціннішою рибою вважається морська і океанічна риба - тунець, норвезький оселедець, лосось, сьомга. Така риба повинна бути в раціоні всієї родини. Дітям таку рибу краще давати з трьох років, щоб не перевантажувати шлунок.

Думаєте, яку рибу давати однорічній дитині? Зверніть увагу на нежирні або маложирні сорти риби. Приготуйте дитині форель, тріску, сома, судака, камбалу, навагу, окуня, хека або минтай.

Не варто давати дитині кістляву риби, це може бути небезпечно. Навіть якщо з кістлявою риби ви зробите фарш, кісточки можуть залишитися досить довгими і здатними пошкодити слизову дитини або застрягти в нього в горлі.

Купити хорошу рибу досить важко, тому що більшість риби реалізується в замороженому вигляді. А заморожену тушку толком навіть не розгледиш, що не понюхаєш, багато розмов, про те, що рибу накачують різної хімією, для тривалого зберігання. Тому краще купувати живу або охолоджену рибу.

Замінити, в повному обсязі, але хоча б частково, рибу можна капсулами риб`ячого жиру. Знайомство дитини з рибою краще планувати ближче до року. Це знизить ризик алергічної реакції.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!