» » » » Як давати дитині жовток?

Як давати дитині жовток?

Як давати дитині жовток?

Згідно з рекомендаціями педіатрів, яєчний жовток варто давати дитині, починаючи з 7 місяців. Жовток вважається сильним алергеном, тому вводити в прикорм його варто обережно. Багато батьків навіть однорічній дитині бояться його давати, хоча це абсолютно марно. прочитавши статтю Чим годувати дитину 1 року, ви зрозумієте, що це помилка.

Як правильно давати малюкові жовток

Жовток, як і будь-які інші продукти, грудничку варто давати дуже уважно і обережно. Необхідно стежити за тим, як відреагує організм на продукт.

У перший день малюку необхідно дати маленьку крихітку жовтка, при цьому його потрібно ретельно розтерти. Рекомендується додати жовток в грудне молоко або молочну суміш.

Яйце має бути свіжим. Перед цим яйце слід дуже добре проварити. Якщо це куряче, то воно вариться 20 хвилин, якщо перепелине - 10 хвилин. Якщо в перший день малюк добре переніс даний продукт, то на другий день дозування можна збільшити.



У другий день можна дати frac14- жовтка, якщо це куряче і frac12- - якщо це перепелине яйце. Стаття Скільки повинен з`їдати дитина в 3 місяці підкаже вам основні моменти в розмірі харчування дитини.

Як часто варто давати жовток дитині

Яєчний жовток - продукт алергенний і важкий, тому щодня давати його дитині не варто. Педіатри рекомендують давати його 2-3 рази в тиждень.

Для чого давати дитині жовток

Жовток багатий вітамінами і мінеральними речовинами, а саме

  • Вітамінами А, В, D, РР;
  • Цинк, йод, калій, марганець, фосфор, залізо;
  • Жирні кислоти, які необхідні для правильного обміну речовин.

Якщо дитині не сподобався жовток, і він його випльовує, то спробуйте замаскувати його в інші продукти. Наприклад в фруктове або овочеве пюре. Більшість батьків так і надходять, а деякі і в 9 місяців не вирішуються на це. Якщо вашій дитині 9 місяців, то стаття Чим годувати дитину в 9 місяців допоможе вам розібратися в даному питанні. Пам`ятайте, перед тим, як вводити в раціон харчування малюка жовток, все ж варто проконсультуватися з лікарем.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!